Şimdi askere gitmemiş ama GBT sorgusunda herhangi bir problemi olmayan kişi tehdit edildiği için savcılığa suç duyurusunda bulunmak ve dava açmak istiyor. Ama dava edeceği kişi kendisinin askere gitmediğini ve muhtemelen bakaya olduğunu biliyor.

Bu durumda dava açıldığı zaman davalı davacının askere gitmediğinden bahsederse savcı bu durumla ilgilenir mi? yoksa davanın konusunu ilgilendirmeyen bir konu olduğu için ilgilenmez mi?

Dava açacağım diye almasınlar askere?

Nedir durum?

 

davayla alakasız olduğu için savcı ve mahkeme bu konuyla ilgilenmez.

trollmatik

ip adresini askerlik şube ile paylaştım, şimdiden hayırlı tezkereler...

bobinhoo

1- askere alınma diye bir olay yok.

2- her şekilde bakaya cezan ilk bakaya kaldığın günden itibaren hesaplandığı için şimdi ya da sonra yakalanman çok da önemli olmaz. En fazla taksitlendirmiş olursun.

3- bu bakaya diye bir şikayet şekli yok, adli bir durum değil, savcıya kadar gelmesi için askelik şubesinin size bildirim yapması ya da yakalanmanız, 3 defa tutanak tutulmuş olması sonra da yine siz askere gitmeyince, savcılığa hakim önüne çıkartılmanız için yazı yazılması gerekiyor. Dikkat ederseniz hakime çıkartılmanız için dedim, yine doğrudan askere gönderilmiyorsunuz.

4- öyle de kaçaksın böyle de, ha adam zaten beni şikayet edecek dersen, git kendini ihbar et, cezanı 1/3 indirimli ye, ilk tutanağını da yemiş ol.

cursor
1

mobil görünümden çık