Boyumu geçen yere geldiğimde bir panik sarıyor beni... Ağzıma burnuma su girdiği zaman, dalga çıktığı zaman panikliyorum.
Oysa maksadım suyun üzerinde keyif almak, ölüm tehlikesi ile burun buruna yaşamak değil.
Turuncu turuncu kolluk takmak komik olacak.
Ele güne rezil olmadan nasıl bir çare bulurum bu derde?
Simit mi takayım, can yeleği mi giyeyim, ne yapayım bana bir akıl verin. Nasıl bir ürün satın alayım söyleyiverin.

kilo al.
kilolu adamlar daha rahat suyun ustunde kalirlar. hareket etmene gerek kalmaz yatarsin sirt ustu. burdan pasifiğe kadar gidersin.


can yeleği giyin, kolluk da takabilirsiniz.istedigi kadar komik olsun, sonuçta ölmekten yeğdir.
ozellikle karadenizde denize girmeyin (yüzmeyin)


yüzme dersi alın


dalgalı bir yer ise kolluk tak. utanılacak bir şey değil bu. öğretecek, işinin ehli birileri varsa çevrende kısa bir sürede korkunu atmanı sağlar. ama yüzme bilmemekten çok telaş boğulmalara sebep olur. (can yeleği alırsan yüzme becerin zayıflar diye düşünüyorum ama sadece bir fikir bu) ayrıca boyunu geçmeyen yerde de keyif alabilirsin boğulma tehlikesi atlatmaktan iyidir.


Deniz yatağı al en şekillisi olur.
Şunu unutma; insana doğuştan gelen tek skill yüzmektir. Bir insanın boğulması kadar saçma bir şey yok dünyada çünkü zaten suyun içinde dünyaya geliyorsun.
Vücut ağırlığın tuzlu suyun rahatlıkla kaldırabileceği oranda bu nedenle tuzlu suda çok hafif yukarıya doğru backlarını oynatman yeterli
yorulunca sise bacaklar dizden hafif kırılacak şekilde belini yukarıya ver göbeği hafif çıkar kafayıda tam suya yatır ellerini de aç kenara yeterli suyun üzerinde dinlenmen için.
yüzmek zor bir şey değil emin ol her hareketinle su üzerinde durursun yeter ki panik yapma.


Direkt sosis diye tabir edilen süngerden alın.
Hem kullanışlı hem yaş sıkıntısı yok.


boyunu geçen yere gitme.
deniz yatağı gibi geniş şeylerle de farkına varmadan açılırsın aman diyeyim.


deniz yatağı iyidir. seni korur fakat dikkat et üstünden düşme.


annem de aynı öyle, safi panik zaten. palet takıp giriyor o, öyle rahat oluyormuş.
o asla şişme kolluklara, sosise makarnaya falan güvenmez bir de. patlarmış, kaçar gidermiş falan.
paletle fazla güç harcamadan takılıyor öyle korkmadan baya bi.


köpük makarnalar ya da su yatağı fln alabilirsin onları kullanan çok var, utanılacak bir yanı da yok bence


32 yaşında bir adam olarak makarna ile girdim. önce biraz dalga geçiliyor sonra alışıyorsun.


yanında arkadaşların olsun. birde karadenizde yüzülmez diye bir şey yok ben yüzmeyi karadenizde öğrendim mesela sonra kursa gidip kendimi geliştirdim. şimdi sal şileden rusyaya yüzer 2 sevişir gelirim o derece. onun dışında panik yapmak ciddi sıkıntılar yaratır. boğulanların çoğu yüzme bilmemekten veya panikten gidiyor.


Simitler var büyük tır lastiği gibi, onlardan alın.


makarna+1, sanki yoruluyosun da dinleniyosun gibi falan takıl.


şimdi sizlere bir takım öneriler vereceğim ancak yine de dikkatli olmanızda yarar var. deniz malum akıntıları, deniz canlıları olan tehlikeli bir yer. açık suda yüzmeyi bilen bir yiğiti bile harcayabilir.
havuzda yüzülen teknikle denizde yüzmek çoğu zaman aynı sonucu vermez. rüzgar, dalga ve tuzlu su gibi kimi değişkenler insana daha fazla efor harcattırabilir. tuzlu su yutmanız ise tansiyonunuzu yükseltebilir malum 35 yaşınıza gelmişsiniz o nedenle dikkatli olmanız gerekmekte.
ben denizde yüzerken genelde uyum sağlamaya çalışırım. dalgalarla dövüşmek sadece sizleri yorar ve boyunuzun geçmediği yerlerde yüzmekte sizleri çoğu zaman tatmin etmez.
ben kumsalda iyice ısındıkça önce denize alıştırarak yüzmeye başlıyorum. rüzgarın hızı, dalga ve akıntı durumuna göre kendimi motive ediyorum. denizle bütünleşik gibi hissedince zaten zihinsel olarak kendimi hazırlıyorum.
genelde kurbağalama ile önce ısınırım ve enerjimi tüketmem. ardından 2-3 kulaçta bir doğru teknikle nefes alarak 10-15 dakika yüzerim. ardından 2-3 dakika sırt üstü yüzerek dinlenmeye çalışırım. bu şekilde su molaları hariç 3-4 saat denizde takılırım. denizde yüzmenin zevkini hiç bir olimpik havuzda bulamadım.
sonuç olarak kendinize güvenmeden, motive etmeden ve en önemlisi hayatınızı tehlikeye atmadan alıştıra alıştıra yüzmeye çalışın.


can yeleği hem komik olur hem de onunla yüzmek zevk vermiyor.
boyuna gelmeyen yerlerde takıl, yüzme çalışması yap, eğlen işte.
derine gidince ne değişecek?
yüzmeyi iyi bildiğim halde geçmişte birkaç kez boğulma tehlikesi yaşamış biri olarak uyarıyım. boğulurken bağırıp yardım çağıramıyorsun söyliyim. :)
