
ayazma plajına mutlaka ve mutlaka gidin mukkemmell bir plajı var.Ama gitmeden once bakkaldan kolanızı suyunuzu aln oyle gidin(plajın ordaki restoranlar pahalı), yunatçılara uğrayın şarap tadım evi var orda, 10 liraya bütün şarapları tadın, kuntra ya da karalahna şaraplarından alın. corvus şarapçılığa uğrayın, fiyatları fazladır ama iyi bir şarap evidir. Rüzgar santrallerine uğrayın, ne kadar buyuk oldugunu gorup şaşırın. Bütün adayı gezin ve mimarinin güzel örneklerini görün.


akvaryum koyuna mutlaka gidilmeli.


Selamlar.
Şaraptan başlıyorum, kuntra adanın en boktan üzümüdür, biz adalılar olarak çok tercih etmeyiz ama üzüm çok bol çıktığı için ziyan olmasın diye yapılıyor. Adada mutlaka şarabı tadılacak iki tür üzüm vardır. Cabarnet ve Merlot. Beyaz şarap seviyorsanız Vasilaki denenebilir, ama çok tavsiye etmem.
Yemelik üzüm olarak çavuş (beyaz) kardinal (kırmızı) mutlaka tadın. Eve de götürün, yola dayanır.
Kahvaltıda domates reçeli yiyin, kalitelisinin içinde bol badem olur. Beğenirseniz alırsınız. Ben şahsen sevmem ama insanlar bayılıyor.
Restoran olarak Rum mahallesinde Sandal (Ahmet abi) limanda Tenedos Balık Evi (Haluk Abi) tercih edilmeli. İkisi de kendi alanlarında süperler. Sandal'ın mezeleri (kabak çiçeği dolmasıııııı), Tenedos'un balıkları ve kalamarı iyidir.
Araba varsa ne akvaryum ne ayazma, İspanyol koyunu sorun. Ama adanın yerlisine sorun, herkes tarif edemez. Bulamazsanız akvaryum iyidir fakat bu dönemde çok kalabalık oluyor, biraz ufak bir koy akvaryum. Yanında irili ufaklı hafif taşlık pek çok koy var, direk akvaryuma takılmayın bence.
Ayazma'ya da mecbur gideceksiniz. Öğlen atıştırmaya karar verirseniz adres Vahit'in yeri olmalı. Zaten diğer restoranlarla arasındaki doluluk farkından anlayacaksınız.
Rüzgar güllerinden ve polente fenerinden zaten bahsedilmiştir. Gün batımına gidin. Adanın en yüksek noktası merkeze 1 km mesafedeki Göztepe. yürüyerek çıkılıyor. Yolu bozuktur ama manzara muhteşemdir, bir başka gün batımında da buraya gidin. Spor olur.
Akşamları çok fazla takılmacalı yer tavsiye etmiyorum. Mekanlar var ama bence standartın altında. Polente'de bir akşam oturulabilir belki, fakat bana göre değil.
Yine çoğu kişinin hayran kaldığı, benim pek ilgimi çekmeyen Rengigül Konukevi'ne bir sabah kahvaltı için gidilebilir. Önceden rezervasyon şart. Google'da Instagram'da falan kahvaltının neye benzediğinin fotoğraflarını görüp karar verebilirsiniz.
İyi tatiller.
