gerçekten imreniyorum. taktir de ediyorum. devlet memurunun sakallı olunca da gayet verimli olabildiğinin ispatları.
buraya kadar benim görüşüm. sorum da şu: nasıl oluyor? yasak değil mi devlet memuruna. doktorlar haricindeki tüm memurlar uyuyor çünkü kurallara.
nöbet'le alakalı bir durum
yahu ne nöbeti klinikte var diyorum. hadi acili geçtik.
doktorlar hangi kılık kıyafet yönetmeliğine bağlı bilmiyorum ama bütün devlet memurlarının kılık kıyafet kanunu aynı değil. Üniversitedeki öğretim üyeleri de devlet memuru ama uzun saç, küpe, sakal her şey serbest.
opucuk baligi güzel açıklamış.
buna ek olarak;
nöbet sonrası mesaide poliklinikte hasta bakıyorlar. yani sabah 8 de başlayan işleri ertesi gün 5 te bitiyor. 33 saat.
ekleme yapacaktım, cevabım silindi :(
neyse, özetle kendi kanununda belirtilmeyen her şey için 657'ye tabi oluyorsun, kılık kıyafette de dönüp dolaşıp 657'ye bağlanıyoruz sonuçta. ama hastane vb. kurumlar genelde sallamıyor.
Sakal bıyık serbest diye duymuştum 3-5 ay önce
akp geldiğinden beri sakal bıyığa takan sayısı azaldı. malum sakal bırakmak sünnet.
valla çoğu top sakal ya da kirli sakal gördüklerim. hacı sakalı görmedim.
biri yüzünden diğerine de laf söylemiyorlar işte
657'ye tabi doktorlar kılık kıyafet kanunu'na tabidir.
bununla birlikte belli noktalarda sıklıkla denetleyecek amirin de olmaması durumlarında doktorların kılık kıyafetine karışan olmaz.
acillerde en az 24 saat çalışıldığından genelde tıraş olunacak ortam bulunmaz, ayrıca 5'ten sonra hastanede amir memur kimse kalmadığından hastanedeki en yetkili kişi zaten doktordur, kimseden sakala dair bir tepki alması söz konusu olmaz.
gündüz vakitleri de başhekim vb. kişiler doktorun dış görünüşleri ile falan fazla uğraşmak istemezler. doktorken daha çok yaptığın işten sorumlusundur.
bu bahsettiğim devlet hastaneleri için geçerlidir.
aile hekimleri yasal olarak 657'den ücretsiz izne çıkmış, ancak hakları saklı kalmış, üstüne de devletle sözleşme imzalamış kişilerdir. kadroları başka yerdedir ama kendilerine ait bir yönetmelik vardır, yönetmelikte kılık kıyafete dair beyaz önlük ve yaka kartı dışında net bir bilgi yer almaz. bu nedenle saç, sakal hususuna karışılması söz konusu olmaz. bununla birlikte "kadronuz hala devlette, memur gibi davranmalısınız" diye görüş belirten amirler de gözlenebilir. ama genelde kimse karışmaz.
üniversite hastanelerindeki hekimler de sıklıkla sözleşmeli olduklarından kılık kıyafet yönetmeliğine tabi olmuyorlar, ama ayrıntısını bilmiyorum.
hekimler genelde bulundukları konumdaki en yetkili amirdir ve üstleri de yine hekimdir. hekim de hekime genelde karışmaz. ama istisnalar kaideyi bozmaz.