merhabalar, almanya saarbrückendeyim ve yaklaşık 1 ay sürem var. İnternetten bir şeyler almaya niyetlendim burda cusanushaus dedikleri öğrenci yurdunda kalıyorum, internetten bir şeyler almaya niyetlendim fakat 9-16 çalıştığım için teslimat sıkıntı olacaktır. En önemli ayrıntı olarak almancam yok, işlerimi ingilizce görüyorum problem çıkar mı? Nasıl çözebilirim, kargo sistemi nasıl işler biraz açıklayabilir misiniz?

teşekkürler


 

evde bulamazlarsa bir kagit yapistirirlar posta kutuna veya kapina, git su ofisten al diye (Deutsche Post ve DHL genelde bu sekilde calisiyor), ikinci bi ihtimal komsuna felan veriyorlar ve yine kagit yapistiriyorlar git su komsundan al diye. Eger kargo sirketi Hermes ise onlarin bir anlasmali oldugi kiosk felan oluyor ordan aliyorsun. Bunlar da uymazsa posta kutuna kagit yapistir, kargo dagiticisina kargoyu suradan alabilirim, yada komsuya birakin, ya da su tel numaradan arayin felan diyebilirsin.

emrahday

yukarı çıkmaları mümkün görünmüyor yurda çıkış problemli. posta kutusuna kağıt işini bir arkadaşa söyleyeyim almanca olarak yazalım o fikir fena değil gibi. Deutsche Post ile gelir büyük ihtimal, teşekkür ederim bu arada

bozbaykus

Rica ederim. Deutsche Post ise cok büyük ihtimalle en yakin Postaneye birakirlar, hangi sube oldugu ve adresi de posta kutuna birakacaklari kagitta yazar.

emrahday

packstation'a kaydolabilirsin, böylece sectigin herhangi bi packstation'a kargonu teslim ederler, sen de 24 saat boyunca oradan alabilirsin.
www.dhl.de

seker sey
1

mobil görünümden çık