Genelleme yaptım ama ailemden, kuzenlerimden, arkadaşlarımdan gözlemlediğim durum bu. Obez boyutunda değiller ama öyle sağlıksızdır, gereklidir şeklinde de dikkat etmiyorlar yediklerine, yaptıklarına. Ama doktor olmayanlara baktığımda da sporu, beslenmeyi abartmışlar hep. Mesela bayramda herkes yemek, tatlı falan yiyor haliyle. Onca kişi geldi işte doktor olanlar yediler baklava, börek hiçbir şey demediler. Sonra siteden tanıdık biri geldi ben yemem hep zehir onlar, şeker falan dedi, başkası onu yersem yürüyüş yapmam lazım mutlaka tarzında şeyler söyledi. Genelleme olacak biraz ama neden böyle bu durum?




 

sigara içenleri de var bunların. hastaneye her gidişimde hastanenin bahçesinde toplanmış sigara içen doktorlar görüyorum. bu insanlar bir hastaya sigara içmemesi gerektiğini nasıl anlatacaklar. profesör olsa bile anlamı yok o sigarayı içtikten sonra.

rock n roll

topluma örnek olmak zorunda olmadıkları için, elalem ne der diye yaşamadıkları için.

baldur

Doktor değilim ama doktorların daha dağınık yaşamasının sebebi özellikle eğitim ve doktorluğa yeni başlama dönemlerinde çok yoğun çalıştıkları için düzenlilik, sağlık gibi diğer şeylere karşı daha umursamaz olmaları diye düşünüyorum. 36 saat nöbetten sonra ne yediğini umursamama gibi mesela.
Ya da ne yersen ye seni öldürebilecek alakasız bir şey olduğunu her gün gördükleri içindir :)
Bunun yanında doktorların örnek olmak gibi bir durumları yok. Hastaları çoluk çocuk değil kocaman insanlar olduğu sürece onların görevi fiziksel bir sıkıntıyı teşhis etmek ve tedavi önermektir. Yoksa iyi insan figürü olmak gibi bir zorunlulukları yok, o kadar çalıştıktan sonra olmamalı da bence zaten.

whoosie

Beslenmeden kaynaklanacak sorunların, öldürme ihtimali olan hastalıklar listesinde sonda olduğunu düşünüyor olabilirler.

wakabayashi

Onlar da insan ağız tatları var bizler gibi yaşıyor yuruyor konuşuyorlar. Hatta bazıları Şu bile iciyor.

rubiks cube

Herkesin öldüğünü biliyoruz.bilmekten öte görüyoruz.

rnks

doktorun dediğini yap yaptığını yapma demişler.

hayatkısakuşlaruçuyor

E öyle bir zorunlulukları yok.

mutlusismankedi2015
1

mobil görünümden çık