yahu anlamadığım bir şey var. 2kişi seyahat edeceğiz birimiz Mersinde ikamet ediyor birimiz Karabük. Mersindeki arkadaşın vize başvurusu için Ankaraya gitmesi gerekiyor diyor vfs global, karabükteki arkadaşında Bursa'ya gitmesi gerektiğini söylüyor? Böyle bir zorunluluk mu var acaba?




 

herhangi bir vfs'den başvurabilirsiniz. ancak eve teslim için ek ücret verin yoksa pasaportunuz vfs ofisine geliyor o zaman tekrar gitmeniz gerekiyor. mersin'de ikamet eden için gaziantep daha yakın ankaradan.

eleutheiros

Valla karabük ankara arası 2,5 saat sürüyor ona rağmen bana özellikle bursa şubesine gitmem gerektiğini söylediler neden anlamış değilim, mersindeki arkadaşa da ankaraya gelmesini istediler. Ben istanbuldan başvurmak istiyorum kalacak yer sıkıntısı falan çekmemek için, vfs'in istanbul ofisi yok. Ben bu işi ille vfs ile mi halletmek zorundayım onu anlamadım ?

sabor

İstanbul'da yoksa doğrudan istanbul yunan konsolosluğuna başvurabilirsin anlamına gelir bence bu. yani anladığım kadarıyla vfs ankara'da ki başkonsolosluğu rahatlatmak için yetkilendirilmiş diye düşünüyorum.

eleutheiros

istanbul başkonsolosluğu kosmos vize ile çalışıyor vfs ile değil. Kosmos vizenin yetki alanı dahilinde karabük var ama malesef mersin bulunmuyor? yani bu mersinde ikameti olan birinin hiçbir şekilde istanbuldan vize alamayacağı anlamına mı geliyor ?

sabor

gaziantepte vfs ofisi var sanırım o yüzden orayı önermiş arkadaş. Konsolosluklar vize şirketleri ile antlaşlamı. vize şirketleri de şehirlere göre yetki alanı oluşturmuşlar sorun bu. Kesin bir bilgi olmadan ankaraya gitmek istemem açıkçası freekara

sabor

istanbul konsolosluğu randevudan sonra 3 iş günü içersinde sonuçlandığını söylüyor ankara ise 10gün. Asıl sorun şehirlerle ilgili karmaşa onun kesinliğinden bahsediyorum

sabor

kosmos vize ile görüştüm reddedilme ihtimali yüksek olur diyorlar. başkonsolosluk sorularıma yanıt vermedi direk kosmos vizeye yada vfs'e yönlendiriyor.

sabor

Mersin'de ikamet eden Ankara'ya VFS'ye başvuru yapacak. www.vfsglobal.com

Karabük'te ikamet eden, İstanbul'a başvuru yapacak. www.kosmosvize.com.tr

Kafanıza göre istediğiniz vfs'ye gidip başvuru yapamazsınız. büyükelçilik ve konsoloslukların farklı sorumluluk alanları var.

kuruyemisci

daha 1 ay önce benim ikametgahım izmir'de olmasına rağmen gaziantep'ten vfs aracılığıyla avusturya vizesi aldım.

eğer yunanistan ayrı tel çalıyorsa bilemem ama schengen sonuçta ne farkı olacak?

eleutheiros
1

mobil görünümden çık