selamlar,

aşağıda yue'un duyurusunu okuyunca aklıma dedemin yaptığı acayip şeyler geldi, biraz güldüm kendi kendime. sonra dedim ki "belki başkalarının da vardır böyle; okuyup okuyup daha da çok gülebilirim"...

mesela benim dedem hapşırık krizine girdiğinde burnunua kolonya çekerdi, abdest alır gibi böyle bolca. çok acayip gelirdi küçükken, sonra göre göre alıştım.

bir de tek eliyle kasığına bastırırdı hapşırırken, böyle karate vuruşu yapıyormuş gibi "haa-pşuu!" diye (onun kasık fıtığı fırtlamasın diye olduğunu düşünüyorum).

düşününce hepsinin mantıklı bir açıklaması vardır elbet ama sizin büyüklerinizin neleri var/vardı böyle acayip gelen?

 

rahmetli dedem çok ama çok dindar ve çok saf bir müslümandı.

dışarıda ya da evde görmesi gereken bi durum yoksa, yani ne bileyim yürümüyor bir şeye bakmıyorsa boş boş etrafa kesinlikle bakmaz gözlerini kapatır allah allah derdi içinden.

annemler de olmaz böyle, sen bize bile bakmıyorsun bizi senden mahrum ediyorsun bunu allah istemez falan diye dedemi gözlerini açması için ikna etmeye çalıştığında
"...kötüye şahit olmak istemiyorum, kimsenin günahını kusurunu görmek istemiyorum, olur da şahit olursam allah bana şahit misin bu kötüye dediği zaman yalan söyleyemem, doğruyu söylediğimde belki o kul allahın gazabına uğrayacak belki sadece ben şahit oldum diye allah affetmeyecek ..." derdi.

hep kötü mü var etrafta aç gözünü falan da derdi tabi annemler de işte lazım olunca açardı.
dede ayakkabılarıma baak diye karşısına çıktığımız zaman açar bakar server geri yumardı :))

cecilia

tüylerim diken diken oldu ya cecilia. allah rahmet eylesin o güzel dedeye <3

dessy

ben de benim dedelerimi özlüyorum böyle şeyler aklıma geldiğinde. umarım ki sevimli insanlar uzun ve kaliteli ömürlü olsun :)

loveinaflipbook
1

mobil görünümden çık