1905 Rus devrimi, 1917 Rus devrimi, Bolşevik Devrimi, Şubat Devrimi, Ekim Devrimi konusunda beni kısa da olsa aydınlatabilecek biri var mı? Şöyle ki zaten okuyacağım ama neyin ne olduğunu bileyim ona göre okuyayım.
Teşekkürler.

1917 Rus devrimi, Bolşevik Devrimi, Ekim Devrimi aynı bok zaten. diğerlerini bilmiyom
1905te japonlar bunları savaşta madara ediyor. belki onla alakalı olaylar olmuş olabilir. belki de olmayabilir. belki 1905te bile değildir dediklerim.


1905 devriminden sonra Çar kalıyor ama parlementer monarşiye geçiliyor. 1917 devrimiyle Çar devriliyor. 1905 devrimi için 1917'ye ortam sağlamış/örnek olmuş diyebilirsin. 1917 devriminden sonra kurulan geçici hükümet Ekim devrimiyle devriliyor ve komünizme geçiliyor.


@zombi monarşiye mi geçiliyor? ezberci zihniyet bu işte :D


@zombi monarşi kısmını tam olarak anlayamadım? Çarlık zaten monarşi olmuyor mu? Yani 1905'de Çar kalıyor ama monarşiye geçiliyorsa, 1905 öncesi siyasi durumu hangi ideoloji ile nitelendiriyoruz? -monarşi değilse-


bu kitap çok hoş
bayağı kısa, görseli bol, hem kültürel hem siyasal olarak geri dönüşler yapa yapa ele alıyor
www.ykykultur.com.tr
bunu oku, sonra ilgini çeken kısımları googlelarsın


Joker hakkımı kullanarak Parlementer monraşi olarak değiştiriyorum o zaman. 1905'ten önce Çar kafasına göre takılırken, bu tarihten sonra Çar'ın yanında bir de meclis geliyor. Bizdeki meşrutiyet gibi.


@secilmis uye 1905te anayasal monarşiye geçiliyor. bizdeki meşrutiyet gibi yani. zombi ezberlediği için anayasal kısmını atlamış. 1905ten önce monarşi, sonra anayasal monarşi yani meşruti monarşi gibi.
