[q]
(2) 

Ekim'de Nemrut

bi mekan #813924
Merhaba,

Ekim ayında GAP Turu'na çıkıyoruz ve duraklarımızdan biri de Nemrut Dağı. Bölgenin sıcaklık ortalamaları belli, şort tişört bile gezilebilir, İskenderun'da denize bile gireriz diyoruz hatta. Fakat Nemrut Dağı için ne yapmamız gerekiyor? Kaban falan alalım mı? Gündoğumunda ve batımında dağda olmak gibi planlarımız da var.


 

Nemrut'a bir temmuz ayinda gun batimi icin cikmistim. Hatirladigim kadariyla sirtima ince bir hirka almistim/gerekmisti. Ben cok usuyen biri degilimdir ama ekimde cikicak olsam tek kalin kat yerine birkac ince kat giymeyi tercih ederdim. Tshirt-kazak ve/veya hirka- yagmurluk/mont her ihtimale karsi da salimsi bisey. Kuru iklimde gunes battiktan sonra dereceler cok fark ediyor. Mardinin yine temmuz sicaginda acikhavada uyurken ustume hali orttuklerinde ne oluyoruz demistim ama gece hic fazla gelmemisti.

nwnd

Gece orada kalacaksanız kesinlikle battaniye gerek.. Sabaha karşı çok soğuk oluyor, ayrıca normalde de bir hırka alın gündüz için.. Rüzgar çok oluyor bazen, üşümemek elde değil..

hayal bilgisi
1

mobil görünümden çık