Arkadaşlar şimdi ben çifte vatandaşım, türk ve bulgar. Benim pasaportumun süresi doluyo, uzatmamız lazım, biz bunun için sürekli bulgaristana gider orda yaparız, şuana kadar öyle oldu ama benim ne yazık ki başka planlarım var, gitmek istemiyorum illa gitmek mi lazım, türkiye'de olmuyo mu, nedir prosedür, çok cahilim bağışlayın




 

ayrıntılarını bilemiyorum hiç burada halletmediğim için ama bulgaristana gitmeden de halledildiğini biliyorum. o şekilde yapan çok var. biraz daha uğraştırıyor tabii. bulgaristana giderseniz bir günlük iş, biliyorsunuzdur zaten.

la mort heureuse

çifte vatandaşlıkla alakam olmamasına rağmen, konsolosluklarda oluyor sanırım. abd konsolosluğunda falan duymuştum ora vatandaşı arkadaşlardan. ve freekaranın dediği gibi yeni pasaport alman gerekiyor.

ari avigdor gemel

Nasıl başka yerde olmuyor mesela ben türk vatandaşıyım, pasaportumun süresi bitiyordu suudi arabistan'da yenilettim tekrar, Ankara'dan geldi pasaportum bildiğin kargoya vermişler konsoloslukta haber verdi gittim aldım. Konsolosluğa başvurun kesin oluyordur.

ekaterina

konsolosluktan yapabilirsin. daha çok belge isterler, daha çok beklersin ama olur.

sttc

aynı durumda idim ben de, konsolosluğa gidip belge alıyorsun, ilk önce sana bir randevu veriyorlar bu verdikleri formu doldurarak getiriyorsun işlemini yapıyorlar, pasaportunu teslim alman için bir kağıt alıyorsun ve ileri tarihe bir randevu daha veriyorlar, takriben 1-2 ayı buluyor tüm bu süreç. en azından ben bunu deneyimledim, ha bekledim mi hayır. gittim bg'de 3 günde halledip geldim. acelen yoksa buradan yap ama tavsiye etmem yine de.

oxygene
1

mobil görünümden çık