
srt dosyasını bilgisayarda notepad ile açıp "kodlama: ANSI" biçiminde kaydetmeyi denediniz mi?


değiştiremezsin. TV'in türkçe karakterleri desteklemiyor. O yüzden pc'de önce altyazıyı filme gömüceksin ondan sonra flash'a atıcaksın. Boyutunu falan iyi ayarlamaya çalış. Ve gömmeden önce filmin yedeğini kopyala nolur nolmaz.


Gommek icin de mkvmerge isimli sahane programi kullanabilirsin.


altyazı ayarlarından dili türkçe yaparsan sorun çözülür eğer destekliyorsa. örneğin bendeki samsung tv de altyazı ayarlarına girince 'şifreleme' diye bir şey çıkıyor, türkçe seçeneğini seçince karakterler düzeliyor. olmuyorsa söylendiği gibi altyazıyı filme gömmeyi deneyebilirsin.


hayır dostum gömme mkvmerge falan değil televizyonun türkçeyi mutlaka destekliyordur menüleri ayarları iyice bi karıştır. altyazı veya video ayarlarından karakter ayarları var latince krilce türkçe falan ordan türkçeyi seçeceksin. fullhd filmleri dizileri senelerce salak gibi karakterle izledim ordan biliyorum


lg ise tv ; ayarlarda kaynak kodu yazar. oradan degistirebilirsin.


benim seg tv'de bile ayarlardan altyazı dilini türkçe yapınca sorun çözülüyor.


@mosquera evet televizyon samsung smart ama alt yazı dili seçeneğinde sadece terih edilen yazıyor dil seçemiyorum. biraz daha karıştırayım menüyü ama şu an gömmek en mantıklısı gibi gözüküyor.


ARKADAŞLAR SORUN ÇÖZÜLDÜ!! Menüden altyazının ayarlarından değil direk dil seçeneğinden birincil altyazıyı değiştirmem gerekiyormuş. Cevaplarınız için çok teşekkürler..
