[q]
(5) 

mücver tarifi

balpolen #812569
ya bizim komşu bi mücver yapıyo, on numara, ben yapıyorum aynı lezzet yok, siz nasıl yapıyosunuz kabak mücveri, tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız:) komsuya sorun demeyin, tam tarif asla vermez, huyu böyle kadının




 

tam tarifi evde ama asıl önemli noktası kabakları rendeledikten sonra iyice sıkmak.

whoosie

mücver açıkçası göz kararı olan bir şey. 1 kabak 1 yumurta kafama göre evde ne peynir varsa onlardan, mutlaka nane, (maydanoz koymuyorum ben, aklıma eserse ancak) tuz az biber kıvama gelene kadar un. unu az koyarsan dağılır fazla koyarsan ağır hamur olur.
tavaya koymadan yağın iyize kızdığından emin olmak gerekir. bir de ben eğer yaptığım gibi bişirmeyeceksem unu pişirme anında ekliyorum. yoksa kabağın saldığı suyu emip şişiyor un.
bir de kabakları rendeledikten sonra(iri rendeliorum) tuzla biraz beklet bıraktıpı suyu süz. ama hemen bekletmeden yapıp bişiriceksen bu aşamayı atlayabilirsin. unutma ki ne kadar su bırakırsa toparlamak için o kadar çok un koyman gerekecek eh başta da dedipim gibi unu fazla kaçtı mı güzel olmuyor tıkız hamura dönüyor.

nwnd

bir de şöyle bir durum var tarif birebir ayı bile uygulansa yapan elden bile fark ediyor sonuç. olayı ne bilmiyorum ama el farkı denilen şey var.

nwnd

ben icine havuc da rendeliyorum guzel bir tat veriyor.

Labyrinthe

Kabağı rondodan geçiriyorum, yumurta ve tuz ekleyip biraz bekletiyorum. Kabak suyunu salınca un, nane ve jülyen doğranmış kırmızı biber ekliyorum. Pişirmeye başladıktan bir süre sonra karışım sulanmaya başlarsa tekrar biraz daha un ekliyorum. Ben en az üç kabaktan yaptığım için pişirme süresi biraz uzun oluyor.

Ben kabağın suyunu atmam, kabuğunu da atmam. Bütün sebze ve meyveler gibi kabağın da kabuk altı çok kıymetli. Kabağın o yapışkanımsı suyu eklemler için çok gerekli.

Karışımın kıvamı önemli, karışım çok koyu olmasın çok cıvık da olmasın.

hayat aklini konusacak bir filozof uret
1

mobil görünümden çık