bu arada, bir kaç gündür misafirim vardı, bilgisayarıma torrent kurmuş ve birkaç program daha yüklemiş (bsplayer falan)
şimdi bilgisayar ve internette bariz bir yavaşlık ve mallaşma durumu oluştu.
ne olduğunu ve ne yapabileceğimi bilen varsa çok müteşekkir olurum..

Ne olduğu çok belli değil mi? Yalnız anlattıklarınıza göre o küçük yazılımı yazan kişi kötü niyetli olmaya da bilir belki. Sırf geyik olsun diye yazdıysa bilgisayarınıza bir zarar vermiyor olabilir. Tabii bunu bilemeyiz. Çözüm de çok belli değil mi? Sistem geri yükleme, geçmezse format.


Kaspersky internet security programını kaspersky'in resmi sitesinden deneme sürümü olarak indirebilirsiniz, virüsü buyuk ihtimal silmeyi başarır.


virüs değil adware o. bazı sitelerde arkaya gömülü durumda sürekli gool diyor. sanırım bir bahis sitesinin reklamı..


cevaplar için çok teşekkür ederim.
sistem geri yüklemeyi denemiştim ama yapmıyor, geri yükleme noktası yok diyor.
kasperskyyi yarın denerim, umarım halleder.
kmsnano yok, görebildiğim kadarıyla..
adware olması için belli bir site açıkken mi çalışması gerekiyor? eğer öyle ise sadece eksisozluk ve twitter açıkken de ses geliyor, o yüzden öyle bişey olma ihtimali düşük.
tekrar teşekkür ederim her cevaba..


Hayir adware pcne yuklnmis gereksiz reklamlar dacikiyordur byk ihtmal.. Ama o gol sesi bahs sitesnn reklaminin sesi...
