[teknik]
(8) 

html ve css

akatreil #805582
Html olayın hangi boyutu oluyor?
Css hangi boyutu oluyor?

Bunları çocuğa anlatır gibi bir kitap var mıdır?

Teşekkürler.

 

html olayın en temel boyutu oluyor
yaş pastanın hamuru gibi
(bugün amma yaş pasta dedim ha)

kitap vardır çokca denk gelmiştim kitapçılarda

rapon

html insan vucudunun ciplak hali. sadece el, ayak falan goruyosun, niteliksiz. hatta iskelet diyebiliriz et bile yok.
css o insana giydirdigin seyler ve onlarin nitelikleri. kirmizi kisa sort, mavi ecevit sapkasi, siyah deri eldiven falan.

html for babies/css for babies diye 2 kitap var illa kitaptan ogrenicem dersen :p
cok cok temel ve basit konular bunlar, sirf html ve css uzerine kitap okuman gerektigini sanmiyorum. hele ki turkiye'de basili yayinlardan teknik ve kaliteli olan yok diyebilirim malesef.

boyle uzerine uzun uzun dusunup kafanda karmasiklastirikca buyuk gorunur gozune. isin icine girdikce anlarsin ne kadar basit, kolay oldugunu. paldir kuldur basla sen html-css ogrenmeye tutorial falan bakip. object oriented programlama dili ogrenmiyosun neticede, markup language ogreniyosun alti ustu.

hjarteblod

HTML iskelet diyelim. Vücudu ayakta tutuyor. CSS deri, yüz diyebiliriz dışardan baktığımızda gördüklerimiz. Javascript/Jquery vs vs de kas diyelim. Vücudun fonksiyonlarını sağlıyor. (çok fena benzetme yaparım.)

edit: hjartebold benden önce davranmış aşslkdaşdlksldş

ay nov kung fu

@khiron
Fatih hocanın sitesine girdim ama kitap direk ağır geldi bana. : )


@hjarteblod & @ay nov
Peki bu aşamalara photoshop nasıl giriyor?

@rapon
Tavsiye ettiğiniz var mı peki?

akatreil

Fotoşop yok ya.
Eskiden fotoşopta sayfayı tasarlayıp, o tasarımı parça parça kesip o parçaları puzzle gibi birleştirerek, html üzerine inşa ediyorlardı. (css yoktu düşman çoktu)
Ama artık bunu yapan pek kalmadı. Mesela ben fotoşopu kendim görmek/ölçüleri oranları belirlemek veya müşteriye sitenin nasıl görüneceğini göstermek için kullanıyorum anca.

ay nov kung fu

@akatreil, aslinda web sitelerini 3 farkli kisi yapar, 1) tasarimci 2) front-end developer (html-css-javascript kodlar) 3) back-end developer (web sitesi dinamikse, yani sonradan icerik girilen, icerigi duzenlenen, sabit olmayan bi web sitesiyse back-end icin html-css-js'e ek olarak bi dil kullanir. php, ruby, python bu dillerden en populerleri.)

yani sen front-end developer olmak istiyorsan, sana gelen tasarimi kesip html-css'e dokebilecek kadar photoshop bilmen yeterli. ha az cok tasarim yapabilecek kadar bilmen tabii ki yararina olur. bu 3 kisilik zincirdeki kisi sayisini azaltip tek vucutta da toplayabilirsin ama ben herkesin kendi uzmanlik alaninda ilerlemesi taraftariyim, her alanda kaliteli duzeyde is yapilmasi icin.

hjarteblod

@akatreil ben karikatür haricinde hiç bir kitap tavsiye edemem. kitap konusunda cahilim

photoshop'la @ay nov kung fu'nun dediği gibi site background'ları tasarlanır. kenarlıklar banner'lar ve butonlar

rapon

html duvarsa css boyasıdır.

leap of faith
1

mobil görünümden çık