Arkadaşlar yurtdışında para harcarken, oralarda bizim bankamatikler yok diğerlerinden kullanıldığında ise iyi masraf keserler. Burada bir hesabımız olsa ona USD cinsinden koysak ABD'de para çekebileceğimiz bir kart falan çıkar mı, yoksa nakit mi götüreceğiz. Bu işlerin yolu yöntemi nedir.




 

kısa süreli gidiyosanız yanınızda nakit götürün.
uzun süreli gidiyosanız, yanınızda nakit götürüp orada hesap açtırın. yalnız hesap açıldıktan sonra 1 ay filan gibi bir süre, o paranın büyük bir bölümüne el koyuyor, tokandırtmıyor galiba. onu hesap açtırmadan önce iyi soruşturun.

compadrito

yaninizda nakit para goturmek bence yapabileceginiz en buyuk hata. cunku her yerde degisen doviz oranlari, alinan faizler sizi tedirgin ediyor. artik cogu yerde kredi karti geciyor, alinan komisyonlar da gercekten cok degil. bence az nakit para goturun, kalanini kredi kartiniz ile harcayin.

chipowski

öncelikle ne için gidiyorsun amerikaya? okul içinse kampuse en yakın banka şubesine pasaport ve i20 ile gidip vadesiz hesap açtır. vadesiz hesaba checking account denir. adresine 2 haftaya kadar debit card denilen banka kartından gönderecekler zaten.

tomofilli hasan

Türkiye'den aldığın banka kartın ile yurtdışında türk lirası hesabındaki para ederinde alışveriş yapabilirsin. Para çekmek istersen de komisyonuna katlanırsın. Komisyon oranları içinde bankanın internet sitesi ana sayfasında "ürün ve hizmet ücretleri" diye bölüm var. Oraya bakıp neye ne kadar ödeyeceğini görebilirsin.

Mesela İşBankası www.isbank.com.tr

Kredi Kartından nakit avans çekim ücreti %3,5 (en az 7 dolar).
Kart artı bakiyede ise sadece 3 dolar.

Bankamatik kartında ise 2,4 dolar + çekilen tutarın %1,2'si.

Gayet makul.

Ben yurtdışına çıkmadan evdekilere tl hesabımın bilgilerini veriyorum. Banka Kartımla alışveriş yapıyorum sürekli. Yanımda nakit taşımamaya çalışıyorum.
Uzun vadeli gidiyorsan işler değişir. Diğer arkadaşların tavsiyeleri doğru.

cliquot
1

mobil görünümden çık