Bu arada her iki şekilde de yükselebilmek için emek harcayacağım.

muhendislikler konusunda ehil degilim ama soyle bir tavsiye verebilirim.
-eger iyi denebilecek bir universiteye girebiliyorsan daha sonra yatay gecis yapmaya calisabilirsin.
-eger odtu ya da itu olmasa bile not ortalamasi kastirip bir iki iyi baglanti kurup yurtdisi staji da y.lisansi da ayarlayabilirsin.
benim universite ve kisa calisma hayati ile edindigim deneyim baglantilarin ve not ortalamasinin universite isminden daha onemli oldugu. (yani tabi cok dandik bir universiteye gitmedigin surece.)
son olarak eger yine de tatmin olmamissan ve yeniden hazirlanmak istiyorsan 1 yil hic onemli degil.


Bir sene sonra kesin daha iyi puan alacaksanız bekleyin, yazmayın. İtü'ye bile değil, direkt Odtü'ye gidin. Ayrıca sakın ama sakın yatayla bölümü değiştiririm veya okulu değiştiririm diye istemediğiniz yere gitmeyin.


elektrik işlerine mi yatkınsınız makine işlerine mi onu biraz daha düşünün. makina mühendisliği denince aklınıza ne geliyor, neden istiyorsunuz mesela ? Bazıları var bölüme gelince aklındakiyle tam örtüşmüyor bölümdeki eğitim öğretim. Sonra ben bu bölüme uygun değilim deyip mutsuz oluyorlar.


itü'de istediğin bölümlere iyice bak, hocaların doktorası yurt dışındansa değebilir. ama istediğin bölümün hocalarının çoğu itü'de lisans master phd yaptıysa o kadar da değmez itü için(bölüme göre burada da yapmış olabiliyorlar abd avrupa'da da). odtü'de bildiğim zaten hocaların çoğunun yurtdışından phd'si var. o yüzden networkleri daha iyidir. odtü için değer diyorum yani kesin olarak.


odtü için konuşayım bir makineci olarak, her yerde olduğu gibi burada da yurtdışına iyi bir yere master'a gitmek için ekstra başarılı bir öğrenci olman gerekiyor. ekstra başarılı öğrenci demek disiplinli, birinci sınıftan itibaren ortalamasını yüksek tutmuş öğrenci demek. eğer bu disiplini kendinde görüyorsan şöyle bir önerim olabilir, burada girebildiğin bir mühendislik bölümüne girersin, ilk senende yüksek 3.5-4 arası bir ortalama tutturabilirsen istediğin bölümlere yatay geçiş yapma imkanı bulabilirsin. benim mantığım şöyle, tüm mühendisliklerin ilk seneki dersleri ortak, tek tük bölüm dersleri dışında, ve gayet de keko dersler. calculus, fizik, kimya, öss'ye oldukça yakın. 3.5-4 ortalama hiç de hayal değil, gayet tutturulabilir bir ortalama iyi bir disiplinle. ha eğer tutturamıyorsan bana göre bu demektir ki sınava bir kez daha girince de tutturamayacaksın. benim için aynı mantığın tersi de doğru, sınava bir kez daha girip odtü elektronik/makine vs kazanacak adam burda ortalamasını da aynı şekilde yüksek tutup geçiş yapabilir. aynı disiplini gerektiriyor ikisi de. tabi bu söylediklerim benim mantığımın ürünü, kendi tecrübelerime dayanan düşünceler ama en azından bir araştırmanı öneririm söylediklerimi.


durumum yoktu okuyamadım ama türkiyeden mezun olduğun okulun yüksek için hiçbir önemi yok. boğaziçi'Ni 2.3 ile bitirmek kenan üniversitesi'ni 3.0 ile bitirmenin çok çok çok çok daha altında.
