direksiyona ilk volkswagen transporterda oturdum kaldırıp durdurmayı onda öğrendim.daha sonra renault 9a geçtim pratik için ama hala çok eksiğim var.sorun şuki bu iki arabada da geri vites güvenliydi bana göre. vwde bastırıp 1e takıyorduk renaultta mandalı kaldırıp.ama şimdi alcağımız arabada ise 4ün yanında direk geçiyor.bu türdende kullandım. enaz 3-4 kere geri vitese takmadan hareket edemiyorum 4e takıcam korkusuyla. yanlışlıkla 4e taksam nolur?ve başka öneriniz varmıdır içimi rahatlatacak?




 

vitesi en sağa vurdurup sonra aşağı indirdiğinizden 4e takmazsınız merak etmeyin. zaten hadi oldu diyelim 4 e taktınız, 4. viteste arabayı öne doğru hareket ettirmek çok kolay olmaz, 3 te kalkabiliyor ancak 4 te zorlanır diye düşünüyorum.

gözünüz korkmasın 4e takmazsınız. zaten 4 ile geri çok yakın değiller birbirlerine. dediğim gibi vites topuzunu en sağa değdirerek geriye takıyorsunuz, gayet de geçiyor.

tulkas

hiçbirşey olmaz.

tcyx

4. viteste duran araba hareket etmeyeceği için korkacak bir şey yok. gaza basarsınız araba gitmezse 4 den çıkarıp geriye takarsınız.

serseri marti

bence asıl 3 den 4 e geçişte endişe etmen lazım. 4 yerine geri vitesi zorlarsan, vites dişlilerini sıyırabilirsin. (normal şartlarda çok olası değil 4 yerine r ye takmak ama belli olmaz)

lorxar

zannedersem beşinci vitesin altında, altıncı vites olabilecek yerde bu geri vites. üçten dörde geçirirken dümdüz aşağı çektiğiniz için geriye takmanız zor. ama beşinci viteste giderken devir yükselince sanki bir altıncı vites varmışçasına "altıya takayım" dememeniz lazım.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık