bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?




 

benlik değil ama kötü de düşünmem. sosyal, kendine güvenen ve hayattan keyif alan biri olduğunu düşünürdüm.

innerbliss

gayet güzel, hoş birşey

rock n roll

karı kaldırmak için salsa yapacak kadar düşmüş biri olarak görürdüm.

baldur

Daha 3 hafta önce sevgilimi ikna ettim, beraber yapıyoruz. Ben önceden zaten biliyordum, onun da öğrenmesi için yeniden en baştan başladım. Haftaya bi kuru bitiriyoruz bile. Süper.

İnsanların anlamadığı şey, latin danslarında erkekler kıvırmaz. Erkekler erkeksidir, yönlendiricidir. Kim şu adamı kadınsı bulabilir amk www.youtube.com

Kıvırtmaya bahane aramadan yapınız, yaptırınız.

pandispanya

kadınlara karı diye bakmadığını düşünürüm

rakicandir

imrenirim.

[silinmiş]

salsa yapan var yapan var...
çok kıvırıyorsa ve ellerini ahtapot gibi oynatıyorsa, özellikle shine'larda, hiç hoşlanmıyorum. çok itici gibi geliyor. o kadar kıvırınca bir süre sonra erkek gibi de gelmiyor zaten.
onun haricinde,kontrollü dans ediyor ve ettiriyorsa...dans edemeyen erkekten bir tık üsttedir. benim fikrim bu sonuncusu :)

aha, pandispanyanın dediklerinin altına da imzamı atarım. kastettiğim aynısıydı. ayrıca kendisi de sayılı şanslı gadınlardanmış :(

kırmızıkaşekaban

sevgilisine yanaşan olmasın diye salsaya yazılan arkadaşım vardı. 2.haftada oradan iki kişiyi dövüp ayrılmıştı.

cetoxim

kursuna gittim ama beceremedim. kötü bakmam haliyle.

arandur

bir jive, rock'n roll, lindy hop veya en basiti bachata değil ama sevilir, severiz.

bir de nedir bu kalıplar artık, buna özel soru sorulması bile cinsiyetçi bir yaklaşım değil midir?

kaymaktutmayansicaksut

Lindy hop gibi inanılmaz eğlenceli bir dans varken salsa yaptığı için acırım.
@pandispanya ilk kez aynı fikirde değiliz. salsada erkek kıvırtmaz derken? verdiğin linkdeki adam gay değilse benim gay arkadaşlarım beni çok pis kekliyor. ayrıca kıvırtmalar için bkz: www.youtube.com

r_u_h

@kaymaktutmayansicaksut, dansta kadın/erkek rolü farklı olunca o dans komple cinsiyetçi olmuyor da, bunun hakkında soru sorulunca mı oluyor allasen? :)

loveinaflipbook

r_u_h verdiğin linki biliyorum dostum, gerçekten o adamlar bu işi abartarak yapıyorlar. Benim linkte verdiğim adam, parlak ve enteresan kıyafetlerine rağmen (ki onlar şov için giyilmiş) oldukça seksi bir insan.

Herhangi bi dans kursuna gidersen zaten benim tarifim dışında kalan 2 grup görürsün: 1- uzun boylu ve kalas erkekler, 2- senin gösterdiğin gibi kısa ve oynak erkekler :D

Her ikisi de doğru değil.

pandispanya

Topotoş diyorum.

bana da mi lolo

çiftli danslarda bir tarafın lider olması gerekir, buna baktığımda cinsiyetçilikten öte salon danslarının (salsa her ne kadar farklı olsa da) nezaket algısını görürüm ben. hakim olmaktan ziyade flört etmek, uyumu sağlamak, eğlenmek ve aşk yaşamaktır konu dansın temeline indiğinde.

lider kelimesi de doğru seçim olmaz aslında, yön verir ama bunu yaparken kadına da uyum sağlar, ona bireysel davranacağı esleri sağlar. dediğim gibi aöaç uyumu sağlamaktır, dolayısıyla komut verme tek tarafta olmazsa bu olmaz, halayda bile halay başı var allahasen.

erkeklerin de kadınların da bu kadar ön yargılı baktığı bir alanda, bir spor dalında diyelim, hedef göstermeyen bir soru beklerdim kendi adıma (soru açma şeklini eleştirmiyorum yanlış anlaşılmak istemem. ama mesela salsa yapan çiftler hakkında ne düşünürsünüz deseydin bence bu cinsiyetçi olmazdı)

4 yıldır dans ederim, bunun 3 yılı sosyal latın, 6 ay kadarı da sportif latindir, erkeği bir kere itici bulmadım, bir kere de ona özgülenen komut veren konumunu cinsiyetçi bulmadım.

kaymaktutmayansicaksut

güçlüdür, kadını yönetmeyi biliyodur, özellikle başka tarafa bakarken kadını bi o yana bu yana döndürmelerine ölünülürdür ama benim sevgilim değildir :/ keşke olsundur. yönetilenler yönetenleri (uu) nasıl da yönetirler..

@cetoxim aöalaşsşdkf bana da denk gelirse öylesi gelir muhtemelen.

seksen9
1

mobil görünümden çık