ben bu kediyi kutuya nasıl sokacağım a dostlar?

bir havluya sar. koy içine. sonra havluyu çek.


sağ elinizle ensesinden tutun genişçe, sol elinizle de ön patilerinin ikisini birden tutun. o zaman biraz afallıyor, siz o arada fırsattan istifade sokmaya çalışın içine.


zor anınızda yazmak istemem ama kedinin tırnaklarını kestirmek istememesi, kutuya girmek istememesi çok normal şeyler.
arkadaşların tarif ettiği şekliyle ensesinden tutup, kedi üzerinde bir hakimiyet kurup kutuya koymanız gerekli. yoksa kedi geri zekalı olmadığı için biliyor yani kutuya girince veterinere gidecek, iğne olacak, canı yanacak. iki tane mama koydunuz diye kanmaz.
eğer bir şekilde tırnaklarını kesmeyi ve kutusuna koymayı öğrenmezseniz kedini kastalandığında tedavisini yaptıramazsınız.


@sen git
@innerbliss
hepsini denedim. havluyu çekerken anında fırlıyor nasıl beceriyorsa, 3 santim açık kapaktan dışarı atıyor kendini, 8 aylık olmasına rağmen çok büyük bir kedi, çıldırıcam.


aynı sorundan mustaribim. kedim resmen havale geçiriyor, sadri bey gibi çırpınıyor kutuyu görünce. enseden ve ellerden tutarak baş aşağı sokmayı deneyin önce. kafasını sokunca ayakları da giriyor genelde. işe yaramazsa en garanti çözüm bir havluya ya da ufak battaniyeye sarıp öyle sokun. havlu/battaniye kalsın içinde.
ellerinizi çiziyorsa ellerinize tişört dolayın.
bu arada biraz kaba kuvvet uygulamaktan çekinmeyin. başarısız olan her denemenizde daha da cesaretlenip iyice allah oluyorlar sonra.


@mea maxima
@sir gawain
yahu hepsini denedim, kutuya girdiğinde de kapağı kapatıp kilitlerken kan revan içinde kalıyorum, eldiven hırka hak getire. o arada da 3 cm boşluk kalması yeterli, fırlıyor anında dik kutudan.


Havluya sarmaya çalışınca, panikleyecek, daha çok korkacak ve daha saldırgan olacak. Kutunun üst kapağını çıkarın, kapısının olduğu tarafı duvara dayayın, kutuya koyup ne olduğunu anlama fırsatı bulamadan üst kapağı hemen takın. Ön kapısını takılı bir biçimde hazır bırakıyorsunuz tabii, sadece üst kapağı koyunca klipsi çevirmeyi unutmayın da siz koydum diye sevinirken kapıdan çıkıp gitmesin. :)


o zaman ya bir komşunuzu ya da bir arkadaşınızı çağıracaksınız yardıma.
öncelikle birisi ensesinden tutarken öbürü tırnaklarını kesecek öncelikle.


@mea
3 kişi denedik tırnaklarını kesmeyi. yazın ortasında komando gibi giyindik resmen, yine durmuyor yine durmuyor. öyle hızlı kurtuluyor ki elimizden, baya sıkı tuttuğumuz halde. acayip bir hayvan.


öncelikle kediye patron kim göstermen lazım. annesi gibi ensesinden tuttuğunda kaçamaz, mal gibi donakalır normalde. kucağına oturt, patisini al eline, bırakma, sakinleştir. sonra çat çut kes.


uzun uğraşlar sonunda havluyla soktum kutuya, kıyamet kopuyor şuan. çok teşekkürler hepinize


kutuya en köşeye en sevdiği mamadan koyabilirsin.


@douchebag'in yazdıklarının altına ben de imza atıyorum.
siz kedinin oyuncağı olmuşsunuz, tebrik ediyorum. sizin evde tersine evrim başlamış. antropologların gelip incelemesi gerekli :)


@mea maxima kedinin oyuncağı falan olmadık, hayvan gerçekten çok güçlü paramparça mı olsun her yerim?
tam kapıdan çıkarken kutunun içindeyken kutuyu devirdi, dört kilidin tek bir kilidi açıldı ve bastırarak çıktı içinden. 2 saniyede falan oldu bunlar.


o videodaki yöntem bana mantıklı geldi, yastık kılıfına sokup kutuya koymak.
ayrıca benim rahmetli kedim de bazen tazmanya canavarı olabiliyordu. sıkıysa patron kim göster.. köpeklere gösterirsin de kedilere biraz sıkar.


holde yarım saat uğraş verdim, kapağını kapatırken çıkması asıl sorun. hatta kilitleri tam kapalıyken bile çıktı diyorum. yumuşak da davranmadım ama en son artık nefes nefese kaldı vücudu falan seğirmeye başladı korkup bıraktım. teşekkürler tekrardan..


hayvani kilifin icine koyup havluya sarip vs kutuya koymaya devam ettigonoz surece her seferinde daha cok korkmaya baslayacak kutudan, oncelikle bunu bilin. sonra, kutuyu kaldirmayin ortadan, en son yattigi yere yakin bir sekilde kapisini cikartip koyun, hayvan o kutunun varligina bir alissin. "buna her girdigimde veterinere gitmiyomusum lan demek ki" desin, kutununu icine de polar bir sey koyun yatak olarak kullanmaya bile baslar zamanla:)
simdi icin cok fazla sansiniz yok gibi, iyi bilirim evcil hayvana guc yetmediginde yasanan caresizligi 40 kiloluk labradoru olan 50 kiloluk bir kadin olarak:/ istinyede beklenin soyledigi su an icin en mantikli makul cozum bence. en azindan hayvani korkutmamis olursunuz. bu arada eldiven olarak su uzun bulasik eldivenlerinden kullanin, kumas kar etmez kediye.
eger o kadar iri bir kediyse kutunun sapi kirilabilir bu arada yuke dayanmayip. bizim evde iki tane kirik kutu var :) saglam biseydir insallah cocuk yolun ortasinda pat diye dusup iyice korkmasin kututan...


valla şurda tartışmaya girmeye gerek yok.
sizin evcil hayvanınız, sizin ailenizin bir üyesi. sizin sorumluluğunuzda. onunla nasıl başa çıkmanız gerektiğini bir şekilde bulmalısınız.
manyak kedi veterinerde nasıl kuzu oluyor peki? önemli olan burası.


Ben de 1 saat ugras sonunda sokabildim bugun. Nasil da buyuyor sipalar.
Topla, odul mamasiyla denedim olmadi, en son bogusarak koydum:(
