
doğru.


bayan bana komik geliyo bayan kullananları duyunca şaşırıyorum etrafımda da yok bayan diyen. kadın bence.


ben de kadın diyorum. bayan her kavramla kullanılmıyor zaten. kadın hastalıkları demek varken bayan hastalıkları denmez mesela.


bazıları da kadın değilim ben, bayanım diyor.
buyur burdan yak.


@yetlkili birinie benzeyen abi
Geçen anketörlük yaparkan cinsiyetinizi kadın olarak işaretledim dedim öyle ankete başlarken, ağız alışkanlığından. Bayan denir kadın denmez dedi bana kadın :)


bazen kadın biraz kaba kaçıyor.
hanımefendi demek de garip geliyor o an. o yüzden bayan demeyi tercih ediyorum.
bir de kız-kadın ikilemi var. 19 yaşında bi insana kadın demek de garip geliyor bilmiyorum.


eskiden millet karı derdi bayanız biz bayan derdi feminikler. şimdi de kadınız. artık kimse karı demiyo en krosu bile bayan diyo. bu kez de kadınız. bi 5 yol sonrada kadın da değiliz şuyuz derler. abi bırakın gidin evlenin çoluğa çocuğa karışın ne biliyim çocuğunuzu büyütün kendinize ilgilenecek bişey bulun. iş arkadaşlarınızın dedikodusunu yapmaktan zengin koca aramaktan gına geldikçe bunlara sarıyonuz yapmayın.


ekşi platformlarına bakarsak akp'nin de barajı aşamaması lazım. burada insanların kadın diyeceksin goygoyuna bakma. birine kadın dediğin için başına iş alabilirsin. buradakilerin aksine o laftan rahatsız olan büyük bir kitle var.
not: akp'li veya kız/kadın ayrımı yapan biri değilim, realistim.


Bazıları da ben kadın değilim, kızım diyor. Ciddiyim.


biz dişiyiz. bize dişi diyin.


Capitatum+1
Ne devlet meselesi oldu arkadas bu is. Bu tur konulara takan insanlar bi tek bana mi garip geliyor? Yok ben bayan degilim kadinim, yok kadin degilim kizim, yok kiz denmez hanimefendi de. La bi yuruyun gidin.


olayın koptuğu kısım, "kadın" kelimesinin cinsiyet ifade etmekten çıkıp cinsel geçmiş ifade etmesinden başlıyor.
"kız" kelimesi ise belirli bir yaş grubundaki dişi insanı temsil etmekten çıkıp yine cinsel geçmişi ifade etmek için kullanılıyor.
bu "bayan"cılara göre 18 yaşındaki evli "kadın", (çünkü patladı artık) ama 30 yaşındaki "kız".
tüm bu karmaşadan da bayan diyerek kurtuluyorlar.
oysa bence hiçbir karmaşa yok. 18 yaşından sonra tüm dişi insanlar kadındır, genç olana genç kadın dersin.
kadın cinsiyet belirtir, bayan belirtmez. bayan bir hitaptır. bu hitabı iticileştiren de bu cinsel geçmiş ifadesi. kızlık bozuldu mu bozulmadı mı ona göre bayan veya kadın diyorlar yani.
şahsen bayan kelimesinden hiç hazzetmem.


dogru. bir de "hanim". aferin.


Cok fifi bir mevzu. Kadin da olur bayan da olur. Gercekten takilacak en son konu bu olsun.


kadın denince aklıma gelen ilk sitedir www.kadindenince.com burç yorumları hesaplamalar (adet günü hesaplama kan grubu hesaplama çin takvimine göre cinsiyet ve daha fazlası ) ayrıca forumuna kayıt olarak bilgi alışverişi yapabileceğiniz güzel bir site.
