Sayın konsey üyeleri..
Bilgisayarıma internetin ölmesi nedeniyle format atmam gerekiyor ancak silinmemesi gereken bir 50-60 gblik dosya var. bende zamanında sadece c partition oluşturduğum için öyle göt gibi kaldım. o boyutta depolama birimimde yok. bir arkadaş acronis dedi internetten demosunu(68mb) indirmek 3 saat sürdü demo olduğu için 4gblık partitiona izin veriyor. bir çözüm önerisi olan var mı?



 

bildiğim kadarıyla isteğiniz mümkün değil. benim önerim bir taşınabilir hdd bulup geçici olarak oraya aktarmanızdır. dvd'lere yazın diyeceğim ama oldukça zahmetli olur. ama 6-7 tane double layer dvd işinizi görür.

edit: yanlış biliyormuşum. sağlık olsun.

cro magnon

partition manager programları ile mevcut diskinizi ikiye bölebilirsiniz, fakat bu gibi işlemlerde veri kaybetme riskini göze alacaksınız, verilerim illa ki gitmesin diyorsanız yavaş yavaş dvd medyaya veya external diske taşımaya başlasanız iyi edersiniz. acronis'in partition manager'ı bu işi yapıyordu sanırım.(disk bölme vb.)

oligomer

partition magic programinin full versiyonunu internetten indirirsen, sorununa cozum olabilir diye dusunuorum. en son versiyonu 8.0 idi yamulmuyorsam..

uyku semesi

partition manager ya da cok daha basarılısı acronis disk director ile yapaiblrisin ve fakat bos olan kısma yeni bir partition acabilrisin. dolu kısmı bolmeye calıstıgında veri kaybedersin.

bryan fury

büryan, boş alan yok ki, adam c diskine partition yaratacak, ondan sonra d'ye taşıyıp c'yi formatlayacak, sıkıntısı bu..partition magic zamanında veri kaybetmeden yapıyordu bunu, fakat çook uzun süredir kullanmadım, yeni programlar yapar mı yapmaz mı bilemem, en garantisi bir external diske 50gb veriyi alıp fdisk ile bölüp temiz kurulum üzeri dosyaları geriye almak bence.

oligomer

"Hiren boot cd" bunu indirip bir cd ye yazın ve bu cd ile boot edin bu cd de bir çok partition programını bulabileceksiniz. kolay gelsin

cingibi

(bkz: gparted) (live cd'sini kullanın)

edge_nabby
1

mobil görünümden çık