merhabalar herkese, amerikada bir master programı için bana koşulan şart

GRE: 145 verbal, 150 quantitative

TOEFL:

550 paper-based test, or
213 computer-based test, or
80 internet-based test

sizce bu skorları elde etmek zor mudur, kolay mıdır? ortalama ne kadarlık bir süreyle nasıl bir verimle çalışınca en aşağı bu skorları elde edebilirim dersiniz? dil seviyem upper seviyesinde. şimdiden teşekkürler.

 

zor degil. ornek vermem gerekirse 550 paper based skoru koc uni'de hazirligi gecmek icin almak gerekiyor.

she was my baby

speaking çalışırsan zor değil. diğerleri zaten bir şekilde oluyor.

dacederki

Seviyeniz gerçekten upper ise rahatlıkla alırsınız. Structure bilginize daha fazla güveniyorsanız PBT'ye, speaking ve writing yeteneklerinize güveniyorsanız da IBT'ye yönelin. Hangisine gireceğinize karar verdikten sonra kaynak önerebilirim.

azdan cok anarsik

hocam çalışma stiline ve verimine bağlı olmakla beraber toefl tarzına alışkın olmanızla da alakalı. ben geçen yıl 40 gün civarı yarım yamalak çalışabilerek ağustosta 85 almıştım (inşallah ukalalık manası çıkmıyordur buradan) evde çalışırken elime barrons'un bir bilgisayar programı geçti. ve ilk birkaç gün o okuma paragraflarını gördükçe, listening sorularındaki konuşmaların uzayıp gittiğine şahit oldukça biraz moralim bozuldu. sonra yavaş yavaş alıştım. skorlar biraz daha gelişti. bu arada okulu henüz yeni bitirmiş olmanın bıkkınlığıyla speaking ve writing'e hemen hemen hiç zaman ayırmadım. sadece youtube'da belli başlı kalıpları öğrenip not ettim bir yere. reading ve listening için elimdeki o program ve bir de barron's toefl ibt denilen kitabın pdf'i yardımcı oldu. toefl cidden ters ve çalışmayı gerektiren bir sınav bana kalırsa. benim seviyem de sizinki gibi upper sayılır. bende durumlar böyleydi.

kuul
1

mobil görünümden çık