selamlar,

yaklaşık 8 aydır aktif olarak kullanılmayan, yalnızca belli aralıklarla çalıştırılan bir arabamız var; fakat son zamanlarda pek ilgilenilmemiş. böyle olunca akü değiştirildi. bundan sonra ise araba hareket halindeyken motor uyarı ışığı yanmaya başladı ama bazen de yanmıyor. motorun üstünde kedi tüyleri birikmiş. acaba bundan kaynaklı bir şey midir ki? motoru yıkatsam hallolur mu yoksa direkt sanayiye mi gitmeli? yoksa uzun süre çalışmadığından mı böyle şeyler oluyor?


 

lpg var mı arabada?

maresalx

sanayiye götürün. aracı, diagnostik cihazına bağlayıp, hata kodunu kontrol etsinler. kedi tüyü, arızaya neden olmaz.

marcelorios

hayır, benzinli.

doktor bey

motor isigini genelde yakıt yakar. araba uzun sure durduysa benzin deponun icinde çökmüş olabilir. çökünce tortu kalmıştır dibinde. benzincilerde depoyu temizleyen solusyon var onu benzine karistiriyosunuz galiba tam bilmiyorum deponuz pembecik oluyor. bence once onu deneyin.

maresalx

kullanma kılavuzunda o ışığın hangi durumlarda yandığı belirtilmiştir muhtemelen.

darkredanger

@maresalx - marcelorios, teşekkür ederim.

doktor bey

Yağını değiştirin. Arabaya iyi bir sentetik yağ koyun. Sönmezse servisine götürüp hata koduna baktırın.

Not: Tam dolu depo ile beklettiyseniz yakıt tankına bir şey olmamıştır.

Not 2: Uzun süre beklemeden sonra piston ringlerinin silindir yatağına tam oturması için arabayı yüksek devirde biraz zorlayarak kullanmanız gerekir. Ama bunu servisten çıktıktan sonra yapın (veya servisteki adam da aynısını yapıp size aracı öyle verecek).

hiko seijuro
1

mobil görünümden çık