puan sıralama falan tabi ki her şey değil de benim sorum sadece sıralamayla alakalı. dershanede dönen bir tartışma sonrasında sormak istedim.

yani sayısal puanların herhangi birinde x bine girmişse benim için bu kişi başarılı olmuştur dediğiniz x nedir ? maksat istenen bölüme girilmesi değil. x'in üstü olan değerleri çok da takmıyorsunuz yani öyle düşünün.

mesela vestel ilk 4500'deki mühendisleri alıyoruz diye ilan vermişti örnek olsun.

 

ilk 10 bin başarılı bence.

king lizard

10 bin başarılı ama 3 bin gayet iyi..

senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin

ilk 7000 diye artırıyorum

fallopian

bence kişi istediği yere giriyorsa hayalini kurduğu yeri kazanıyorsa başarılıdır.

*sayısal veriler her zaman bir şey ifade etmeyebilir.

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili

en kötü ilk 5 bine girilmeli

xquazzar

mühendislik için odtü, itü; tıp için hacettepe, istanbul üniv. gibi okullar öğrencilerin hayali neticede. eğer başarı kıstası bu üniversitelerse 10.000 değil de ilk 5000 başarılı diyebiliriz bence.

ilk 10.000 çok ortada kalmış bir sayı. ben de ilk 10 bine girip istediği bölümü istediği yerde okuyamayan birisi olarak, ilk 10 bini o sınavda başarı olarak göremiyorum. istediğim bölümü, orta şeker bir yerde okumama yetti bu sıralama.

mesglsn sanirm bn yatiyrm

ilk 3000

[silinmiş]

5bin-20bin aralığı. Bu tür sınavlarda her iş için herkes en büyük puanı olanı tercih etmez.

sylvan

İlk 1000deki adamların hepsi ilk 100 potansiyelindedir. İlk 5000 de rahatça ilk 1000e girebilir sınava bağlı olarak. Aralarında uçurum yoktur. Genellikle ilk 15.000 tamam başarmıştır benim gözümde. Bu da %1lik dilime denk geliyor. Aferin takdir ettim dediğim kısım da ilk 5000. 3k bildirdi.

Lim5
1

mobil görünümden çık