çalışan kadın. ama plazada, bankada değil de devlet dairesinde çalışıyor. benim bakış açımdan bakarsak: yaşamak için çalışması gereken biri, emeğinin ücretini de devlet bütçesinden alıyor. klasik devlet memuru, devlete sırtını dayamış geyiklerini bir yana bırakırsak (gönül işleri çerçevesinde) bu kadının yaptığı iş nasıl bir ön yargı oluşturuyor kafalarda?

oluşturuyor mu ya da?


 

niye bir önyargı oluştursun? çalışıyor işte ne güzel?

yalnux

ya dairelerde çalışmak -orman, tarım, dsi, karayolları vs- lisede falan hayalimdi resmen, teyzemin kızından dolayı :D haftasonu yok, öğleden sonra 4 te 5 te çıkar üstüne gezmeye güne-müne giderdi. bence şahane bir iş. biz tuttuk ne yollara girdik ama inan şimdi dicekler gel daireye gitmezsem namerdim :/ devlete sırtını dayamışmış. kedi-ciğer onu diyenler bence.

kerbeee

ne bileyim, birbilgisayar mühendisi değil sonuçta ya da avukat falan (gerçi bilgisayar mühedisi, avukat olup bakanlığın birinde işe giren de var) havalı bir ünvan yok, "uu beybi çok manyak zekisin" iması oluşturmuyor zihinde. bunları biliyorum da,çok mu sıkıcı bir fikir insanın kamudaçalışması? baştan 1-0 yenik miyiz şimdi biz? boyumu beşe katlayan kitaplarımın yaptığım esprilerin hiç mi hükmü yok sohbet etmek için?

in pyjamas

neden yenik olasınız bence çok saçma. sonuçta o işe sahip olmak için bir şeyler yapmışsınız başarmışsınız ve çalışıyorsunuz. özel sektörde çalışmak her zaman matah bir şey değil zaten. tanıdığım çoğu özel sektör çalışanı devlette çalışmayı istiyor zaten bunun olumsuz bir yanı yok. özel sektörde çalışıp size böyle bakan insanlar varsa eğer bu başka sıkıntılardandır. c.tesi çalışmıyor vay be, bizim gibi fazla mesailerde sürünmüyor vs. bu düşüncelerde kerbee'nin dediği gibi kedi-ciğer ilişkisine gidiyor işte. can sıkmaya gerek yok.

Celestial

son yazdıkların kompleks içeren ifadeler. insanların özel sektörde çalışıyor olmaları ya da lisans gerektiren bir meslek sahibi olmaları onlar için olumlu bir yargımızın olmasına yeterli gerekçe değildir. olsa olsa, onlar için bir özgüven kaynağı olabilir (özel sektör değil, diğeri)
ha, bir de mesleki dezenformasyon vardır, insanın yüzünden ne olduğu anlaşılır, ya da yarım saatlik bir sohbetten çalıştığı iş hakkında bir tahminde bulunabilirsiniz, çünkü gün boyu yaptığı iş ve işin rutini insanın zihinsel işleyişini de etkiler ve aynı iş-işyerinde çalışan insanları birbirine benzetebilir. (memur zihniyeti dediğimiz şey gibi, yani insiyatif almayı sevmeyen, verilen işin dışında yeni bir yöntem geliştirmek gibi bir derdi olmayan bir dejenarasyon) bu açıdan bakıldığında memur olmanın yarattığı olumsuzluk burada yatar, ama bu gönül işlerinden ziyade hayatın diğer alanları için geçerlidir.

gochebe

Herhangi bir önyargı oluşturmaz. "Helal olsun aklını kullanmış" derim ben.

angelus

angelus +1, bende bilakis olumlu bir izlenim bırakır. devlette çalışmanın her zaman huzurlu bir seçim olduğunu düşünmüşümdür, tabii belki yanılıyorumdur, tecrübem yok. ülkede hayat yeterince zor iken, maddi geçim için sırtını dayamak, hem de yani devlete dayamak bence her şeyden önce takdir edilesi bir yaklaşım.

inscrutable

bende sabahdan akşama aynı işi yapan, evrak tasnifleyip, oraya buraya imzaya gönderen kişi çağrışımı yapıyor, o nedenle hafif bir ön yargı oluyor ama hor görmek gibi bişi değil pek. iki dakka muhabbet edince geçiyo zaten.

selam

neden kötü bir intiba oluştursun ben olsam oooo yeşil pasaport alırım bi dal derim. onun dışında herkes memur olmaya çalışıyor sen memurluğu beğenmiyorsun.

kuzey li

devlette calisan ve gayet eglenceli yasayan insanlar tanidiktan sonra degisen fikirler onlar...

o da olur

ne gibi bir önyargı oluşturacak ki. millet evlenecek öğretmen kız arıyor, kafalarda yansa yansa bu yanar..

copy paste

çalışan kadın iyidir.

hayatkısakuşlaruçuyor

Devlet memuru, izni belli, geliri belli riski az. Nasıl bir ön yargı oluşacak, oluşsa oluşsa bu kız akıllı devlete girmiş kendini garantiye almış akıllı kızmış gibi bir ön izlenim olulaşabilir.

elikası

devlet dairelerinde de çalışması gereken birileri var sonuçta. herkes özel sektörde çalışmak zorunda mı?

harekatamiri

çocuklarına eş arayan anneler için idealsin işte
daha ne istiyorsun :)

titiraprap

Ne onyargisi olusturacak? Tam tersine akli basinda izlenimi verir. Devlet memuru kadin diyince benim aklima agir basli duzgun bir kadin profili geliyor.

delifaruk

şu an kaç kişi kpssye giricem de bi yerlere atanıcam diye eşşekler gibi ders çalışıyor farkında mısın?

physcos physcos

adsafsd yuh ya. odtü mezunuyum kpss ile atanmak için kendimi parçalıyorum. meslek ünvanım çok havalı bu arada, işallah devlete atanırım da havam söner. amin yarappim. erkek arkadaşım da itü mezunu, devlete gireyim diye o da baya dua ediyor. kendisi ateist bide fadsafds.

soybean

merkez bankasında çalışan tanıdığım en tatlı insanlardan birisi var. iş başka hayat başka. work-life balance diye bir şey olmalı. 40-50 yaşların üzerindeysen memur kafası diyerek geri durabilirler ama genç memurlarda böyle bir şey gelişmiyor, eskisi kadar.

[silinmiş]

bir kadını devlet memuru diye 1-0 geride diye düşünen adamı ıslak odunla dövmek lazım..

bu kadın sevgilisine, bugün git yarın gel demiyorsa tabi:)

mustee

ben farklı bir açıdan bakacam olaya,

benim için özgürlüğü olmayan hatta ve hatta hayatının sonuna kadar bu çirkin sistemin içinde çalışacak üç beş kuruş para kazanacak, ne dünyayı görecek ne dünya insanlarını tanıyacak, muhtemelen de evlenince krediyle ev araba filan derken hayat boyu borç ödeyecek, tatil anlayışı bayramlarda seyranlarda akraba ziyaretinden ibaret sıkıcı bir birey yargısı oluşuyor benim kafamda

matematik koyu

Ben o kadar çok kitap okumuş olduğunu düşünmüyorum jkhsakljglajsdgja

hiko seijuro

@hiko seijuro

insanın senin gibi sensei'si olduktan sonra düşmana ne gerek :p

in pyjamas
1

mobil görünümden çık