Şimdi benim günlük almam gereken kalori miktarı örneğin 3000 kcal. ben bu 3000 kaloriyi normal besinlerden alırsam supplemente ihtiyaç duymam. ama bir çok kişi normal besinlerle birlikte supplement alınması gerektiğini söylüyor.

yani şimdi ben günlük alınması gereken kalorinin 2000'ini normal besinlerden 1000'ini supplement mi almalıyım?

bu 3000 kaloriyi nasıl almalıyım?

1. direk 3000 kaloriyi normal besinlerden
2. 2000 kalori normal besinler yanında 1000 kalori kilo aldırıcı supplement

 

1.

icemint

3 bin olarak örnek verdiğin kaloriyi -boş kalori anlamında değil elbette- normal besinlerden alabiliyorsan supplemente ihtiyacın yok.

candanag

Besinlerden alabiliyorsanız supplement gereksiz. Supplement, biliyorsunuz, besin takviyesi. Yani beslenmeniz düzenli değilse kullanırsınız, mantığı bu.

angelus

yani arkadaşlar bu weight gainer ı (kilo aldırıcı) normal beslenme yapamayan sporcular mı kullanıyor?

edit: peki supplement olarak almanın hiç mi avantajı yok?

dalessandro

Siz proteininizi karbonhidratınızı yağınızı düzenli alabiliyorsanız öyle bir imkanınız varsa supplement'i ne yapacaksınız? Siz antrenmanlarınızı ihmal etmeyin beslenmenizi diyetinizi dikkatli bir şekilde disiplin içinde devam ettirin supplement'e ihtiyacınız yok. Profesyonel sporcuları örnek almayın ayrıca, onlarınki sponsorluk reklam para üstüne kurulu bir sistem.

angelus

supplement'in artısı protein olması. kas gelişimine daha faydalı olur (eğer amaç buysa?) yoksa gidip 1000 kalori karbonhidrat alırsan yağlanır gidersin.

esenboga

3000 kalori temsili değil mi? zira 3000 kalori bir hayli yüksek de..

avkatbey

1 tabii ki.

arnold schwarzeneger

supplementler, supplement firmalarının ve dergilerin şişirmesi sonucu bu kadar önemli hale geldi eğer sen 3000 kaloriyi normal besinlerden alıyosan,supplementlere gerek yok. baktın 3000 kaloriyi tamamlayamıyosun o zaman ek besinlere yönelebilirsin. adı üstünde ek besin :)

defansif orta saha
1

mobil görünümden çık