merhaba,

her zaman ve durup dururken olmuyor. misal, oyun oynarken oyunu alta aldigim zaman mavi ekran veriyor. ekrani tam okuyamiyorum cabuk gectigi icin ama altta memoryli bir seyler yazdigini gordum, memoryli kismin altinda 5-10-15-20-25 diye beser beser hizlica 100'e kadar sayip kapaniyor, kendini resetliyor.

sebebi nedir? cozumu nedir?
tesekkur ederim.

 

ram takviyesi mi yaptın? ramler uyumsuz çalışıyor. frekansları aynı mı?

zombie0

bilgim yok, arkadasimdan aldim bilgisayari. muhtemelen yapmamistir takviye. ramlerin uyumsuz calismasi durumunda ne yapmam gerekiyor, evde kendim duzeltebilir miyim?

xfestos

speccy diye bi program var onu indir. ordan ram bölümüne gir soldan. en altta slot1 yazıyor ona tıklayıp frequency yanında kaç yazdığına bak sonra slot2ye bak aynı şekilde, birbiriyle aynı mı. teamden bağlanabilirim bilgisayarına.

zombie0

physical memory dump hatasi bu biliyorum ben bunu. benim de basima devamli gelir. gunde 2-3 kere. ama benim bilgisayar hem yere dustu, hem de ben yumruk attim :D sebebini bilmiyorum ama donanimsal tabi.

osuruklu

@osuruklu, galiba benimki de oyle ya. bulursan sebebini bana da soyle :)

edit: forum.donanimhaber.com soyle bir sey buldum.

xfestos

benimki adam olmaz artik bu saatten sonra. ram kapagini actigim zaman cpu'nun heatsink'inin kaymis oldugunu gordum. ellesmiyorum o yuzden.

osuruklu
1

mobil görünümden çık