Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyunuzu verir misiniz?




 

seni aday gösterseler tayyip denenin karşısına sana da oy veririm.

ozzpwnz

tayyip'in karşısına babamı koysalar ona oy veririm.

pardon böyle demiyorduk galiba. :)

mea maxima culpa

komedi ya. seçimin heyecanı kaçtı benim açımdan.
reis le bırak boy ölçüşmesini, aynı emel için aday olmaları reis e zul resmen.
neyse en azından ikinci turu olmayacağı kesinleşti.
daha önce reis in yuzde 55 alacağını varsayıyordum, şimdi 60 lara rahat dayanır.
bu kim la? puhahhaha! ne adam bu kemal müdür ya...

ne nicki be

ozzpwnz +1

hani hakkında hiçbir şey bilmiyorum. zaten sokaktan adam bile çevirsen rte'den daha kötü olacak değil ya?

nawar

muhafazakarlaşan türkiye gerçeğini çok daha net açıklayan bir aday kendisi. ama bu yönden doğru bir hamle gibi gözüküyor, vahim olan da bu aslında. tatava yapıp oy moy vermeyeceğim ama benim ya da çevremin oy vermemesi pek de bir şeyi değiştirmez, değiştirmiyor. merak ettiğim ise, muhafazakarların ve kürtlerin bu adaya nasıl bir tepki verecekleri.

tonoto

benim gibi islamofobiğin allahı bile "islamofobi'ye karşı çalışmaları" ile ödül alan birine oy verecek. ironi mironi, tatva yapmayıp basıp geçeceğiz mecburen.

illuminatinin basindaki adam

o kadar kötülenecek bir adam değil bu. koskoca uluslararası ünü ve tecrübesi olan bir bilim adamı.

mea maxima culpa

Tatava yapmam, basar geçerim.

pandispanya

'çatı aday' ise evet seve seve oy veririm ki AKP faşizminden kurtulmak istiyorsak duygusal değil, mantıksal düşünmeli ve karar vermeliyiz.

çatı aday değil CHP'nin adayıysa (ki öyle olmadığı görülüyor) oy vermem.

Sonuç: AKP'den kurtulmak isteniyorsa bu coğrafyada yaşayan Türk-Kürt-Arap-Çerkez-Gayrımüslim-İslamcı-Laik-Ateist-Erkek-Kadın-Eşcinsel vs. vs her kesimi kapsayan, bilim ve aklın yolundan giden bu tarz bir adaya gönül rahatlığıyla oy ve-re-ce-ğim!

Ayık olun, karşımızdaki tehlikenin farkında olun..

Fayfa

Türkiye'nin İslam hegamonyasından siksen kurtulmayacağının açık göstergesi adam. Verir miyim bilmiyorum ama rte de gelse bu adam da gelse sonuç özgürlükler ve insan hakları açısından aynı olur. Çünkü adamı sırf din yüzünden gösterdikleri bariz ortada.

Oy verir miyim bilmiyorum.

alicia dominica

oy vereceğim ama seçileceğini düşünmüyorum.

xenophobe

ya islamcı olacak ya da islamcı olacak öyle mi? yani bu kadar vahim artık durumumuz. kesinlikle ama kesinlikle oy vermeyeceğim. yapılan bu dayatma gerçekten kabul edilebilir gibi değil benim için.

vejeteryanvampir

tatava yapma bas geçi her kim ilk dediyse sandığı götüne sokmak istiyorum..

nasıl irite edici nasıl aşağılayıcı bir söz anlatamam..

tayyip e vericem ulan ben oyumu.. ciddi ciddi ona vericem..

senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin

bu da dini bir aday ama en azından bilim adamı lan-profesör. Basıp geçeceğiz tabii ki.

rodriguez2

açıkçası akademik olarak da saygı gören bir insandır. bu, islam konferansı görevinden falan önce de böyleydi.
ama saygı görmesi ile doğru aday olması başka şeyler, ben doğru aday olduğu konusunda pek iyimser değilim şu anda.

yalnux

oy vermeyeceğim. yeter artık lan, benim de bir dünya görüşüm, bir fikrim, bir yaşam tarzım, bir hayatı algılayış biçimim var. yaşım 31. doğduğumdan beri bu ülkedeyim. her seferinde yok sayılmaktan, kötünün iyisine tamah etmekten, adam yerine konmamaktan, karşı uca yaklaşmak ve alttan almak zorunda kalan taraf olmaktan bıktım. ekmeleddin ne amına koyayım? yolda görsem selam vermeyeceğim, zerre kadar ortak yönümün bulunmadığı bir islamcıya neden başıma gelmesi için oy vereyim? ne olacaksa olsun amk ülkesine.

sir gawain

hangi tanıdık aday olsa zaten tartışmalar kaçınılmaz olacaktı. bir homojenlik sağlanamazdı.
akşener mi? başbuğ mu? baykal mı? kamer genç mi?
hangisine aday olsa kazanır gözüyle bakıyorduk? şu isimlerden biri de olsa yine eleştiri alacaktı. şu kesimden kesin oy alamaz diyecektik. rte de aynı şekilde rahat rahat eleştirecekti belli kalıplar çevresinde.

peki aynı rte ihsanoğlu'nun adaylığı karşısında aynı tavrı sergileyebilir mi? bence hayır. çünkü o da beklemiyordu bu hamleyi.

muhalefet bilindik, tahmin edilebilen bir aday seçmeyerek cesur bir adım attı kanımca. kalıpların dışına çıktı. boykotun sırası hiç değil. ortak paydada buluşulması gereken şu günlerde hele.

dolayısıyla rte'yi o koltukta görmek istemeyeceğim için gözüm kapalı oy vereceğim.

bir fincan kahve ile film izlemek

oy vermeyeceğin diye yırtınıp tatava yapan arkadaşlar.

benim dünya görüşüm bu herifinkiyle bile muhtemelen yüzde yüz zıt, ateistin bayrak taşıyanı, islamofobiğin önde gideniyim ama bir günde değişmez düzen. önce baş belayı defedeceksin, sonra kendi getirdiğini göndermek kolaydır.

ozzpwnz

düşündüklerimi genel hatlarıyla anlatan bir sözlük entyrisi, @filhafizalibalik güzel özetlemiş, şüphe ile yaklaştığım tek nokta son satırlarında %20'lik pastanın çoğuna yakınını alabileceğine ilişkin iyimser yaklaşımı.

eksisozluk.com

candanag

Oy vermem bu saatten sonra. Ne yerlerse yesinler.

nano mercy

ama adam doğru yolu bulmuş, bakın ne demiş:
"Ortadoğu'da son 20 yılda gördüğüm en büyük lider Erdoğan"

ne nicki be

trollerin paniği bile adayın doğruluğu hakkında fikir veriyor ayrıca.

sağ kesimden de fazlasıyla oy alacak. ;)

ozzpwnz

chp nin ankara adayı mansur yavaş dediler... dalga geçtik, yahu bu adamı chp den nasıl adayı gösterirsiniz falan dedik; "aha akp liler korkuyor. demek ki mansur kesin alacak" dediler.
chp nin istanbul adayı sarıgül dediler... yahu bu adam kim, istanbul u yonetmek kim. ego patlaması yaşayan, vatandaşı yumruklayan bir adam kadir bey e rakip olamaz dedik; "aha akp liler korkuyor. demek ki sarıgül kesin alacak." dediler.

yav he heee:) acayip tırstık Ekmelettin den... yahu reis in karşısında bu adamın şansının olmadığını ilkokul çocuğu bile söyler. e biz de bunu soyluyoruz, yine aha korktular oluyoruz... ne diyek beyler?

ne nicki be

ya adam yerine koyup cevap vermekle hata ediyoruz zaten biliyorum ama naparsın..

o yüzdendi di mi dönen onca şaibeli sandık? ha evet ya, biz uyduruyoruz onları.

adam senelerdir gördüğü en büyük lider erdoğan olduğu için karşısına aday olmaya karar vermiş zaten. he canım he.

ozzpwnz

yazının sonunda kimin adayı olduğu belli bu adamın:
m.takvim.com.tr

ne nicki be

rte ye vereceğime çalıya çırpıya sürterim, o derece

i ve been mistreated

@sir gawain +1
yeter bence artık.. vermiyorum arkadaşım.. bu kadar basiretsiz adamların olduğu bir tarafı destekleyerek şu anki var olan durumdan da olamıcam artık.. amk ülkesinde en azından istikrar var..
gelemsinler lan.. kapanalım hepimiz, şeriat gelsin, zerre umrumda olursa insan değilim..

senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin

mansurda oldugu gibi bi gucler birleskesi olucaksa, voltran icin veririm.

amorphous

yıllardır medyayı , sosyal medyayı , sokaktaki konuşmaları dinlerim...akpartiyi desteklemeyen birçok kişiden hep aynı şeyi dinledim "akpartiyi destekleyenler neyi desteklediğini bilmeden oy kullanıyor" gibi farklı argümanlar dinledik...

şimdi görüyoruz ki akpartiyi neden destekliyosunuz sorunu soranlar , adayın kim olduğuna bakmaksızın , sadece seçimde recep tayyip erdoğanı devirmek için her yol mübah mantığıyla hareket etmektedir...buna saygı duymakla beraber şöyle bişe de eklemek istiyorum...siz gidip istediğiniz kişiye oy verirsiniz bunda sıkıntı yok fakat her insanın bi siyasi görüşü olmalı...tayyip erdoğan devrilsin mantığı bi siyasi görüş değildir , bu tayyip erdoğanın gücünün göstergesidir...

seçime gelicek olursak tayyip erdoğanın bu saatten sonra bu adaya karşı şansının çok yüksek olduğunu düşünmekteyim...

adanalıbeckham

twitter.com

ne nicki be

ona da oy vermem. onun rakibine de. oy vermeye gitmem bu sefer.

ezeriko

Oy vermeye gitmeyince rte mucizevi bir şekilde cumhurbaskanlığı seçiminden çekilmeyecek. Tek rakibi olan adama da oy gitmeyince kim kazanacak? Tayyip ne zaman gidecek ya uff diyerek dolasirsiniz etrafta. En azından şansımizi değerlendirelim.

Lim5

tanımıyordum.
tanımıyorum.
3-5 satır okudum hakkında.
veririm.
doğru mu?
değil.

böyle de acınacak haldeyiz.

icemint

ikö genel sekreteri olduğu dönemde o kadar etkisiz oldu, o kadar beceriksiz bir yönetim sergiledi ki, tam bizim başımıza uygun diye düşünüyorum.

eksi sozluk e bir daha geldim

twitter.com

ne nicki be
1

mobil görünümden çık