kimine göre 7 saat çok bile gelebilir. fakat ben 8-9 saat uyumadıktan sonra bir anlamı olmuyor uykumun. defalarca 6-7 saat uyumayı denedim. akşama doğru inanılmaz uykusu geliyor insanın.

7 saat uyudum diyelim fakat zindeliğimi sağlamak için ne yapmalıyım ?
bir de kendimi zorlasam, günde 7 saat uyusam 1 ay kadar vucut alışır mı ?

uyku gerekiyor tabi ama zamanda önemli.

 

vitamin kullanabilirsin, sıvı tüketimin arttırabilirsin, kafeine abanabilirsin.

yoldaki isaretler

fazla kafein vb. turu uyarici kullanmiyor isen, 4-5 ay icerisinde yavas yavas 8 saat, ardindan 7, sonra 6 saat uyku duzeni ile vucudunu alistirabilirsin. tabii nasil bir zindelikte uyandigin aksam yatmadan once kullandiklarinla da ilgili..

bunubenyazdim

redbull

neira

Dolaşım sisteminizi ve güçlendirerek bol oksijenli bir ortamda uyuyabilirsiniz.

Redbull önerene de inanamıyorum.

Karluk

Bu sorunla ben de boğuşuyorum. Sıcak havanın da etkisi var sanırım, sürekli bir uyuşukluk ve tembellik. Halbuse en çok çalışmak gereken dönem.
Redbull bir yere kadar, 1 kutusu 2.5 tl ve yeterince zararlı zaten. "modiodal" ve "nootropil" isimli ilaçları tavsiye edenler oldu, bunları araştırdım ben de. Muhtemelen final döneminin gelmesi ile birlikte medikal çözümlere yöneleceğim.

Lethe

Solunumla ilgili ya da alerjik problemleriniz varsa ne kadar uyusanız da kar etmez. Özellikle akşamları ağır yemekler yiyorsanız bol proteinli karbohidratlı uykunuz gelebilir. Odanız havalandırılmış olacak bir de.

nyx

red bull kesinlikle

nl extreme

Davinci'nin yöntemiyle uyuyun. (Demirel de yaparmış)

1 saatlik uyku kestirmelerle 4 saat uyuyoruz. Alışınca yıllar kazanıyoruz. Çok fazlı uyku diyoruz buna.

(bkz: polyphasic sleep)

pichoscosama

uykuda onemli olan toplam sureden ziyade bir uyku dongusunu tamamlamak. onun ne kadar oldugunu bulmak gerek. mesela benim ki bir bucuk saat, bir bucuk saatin katlarında uyandıgımda zşnde oluyorum ama bi donguyu tamamlamadan uyandırılırsam 10 saatte uyusam yorgun oluyorum. ama 3 saat uyusam da ve 2 dongu tamamladıgım icin super uyanıyorum ve gunum de cok iyi geciyor. bir de alarmla ya da baska bir uyaranla degil de kendiliginden uyanınca daha zinde kalkıyor insan.

fakakte

20li yaşlarda ben de senin gibiydim azaltmayı çok denedim ama olmuyor bilakis uykuyu parçalara bölünce AGD durumuna düşüyor insan, her bünye farklı 1 saat uykuyla ertesi günü yaşayan arkadaşlarım varken ben 6 saat uyuyup dağılmış oluyordum vücudu zorlama bence. 30 ların başlarında insanın uykuya ihtiyacı azalıyor sabret.

joepiscopo

öğle uykusu.
yarım saati, gece uykusunun iki saatine denk geliyormuş.

hicazkar

(bkz: powerade) şaşırtıcı derecede etkili.

uche

bunun tıbbı bir açıklaması var mı bilmiyorum ama, dışarıdan gelen bir şey dışında (telefon alarmı örneğin) kendiliğinden uyanırsanız çok az uyumuş olsanız dahi zinde oluyorsunuz. tam bir çözüm değil ama belki vücudunuz alışırsa mümkün olabilir.

beyaz geceler

herkese tek tek teşekkürler.
sürekli kafein, redbull tarzı şeyler içersem halim duman olur yav.

davinci'nin yöntemi güzele benziyor uzaktan. ama ağır gibi de duruyor.
öğle uykusunu da deneyecem. fakat alarm olmadan kalkamıyorum bir sorun burda sanırım.

eternal_soul

çok geç oldu cevap ama benim psikoloji derslerinden bildiğim şu ki bir uyku evresi 4 aşamadan oluşuyor ve bu evde 90 dakikada tamamlanıyor. yani 1.5 saatin katları uyuyorum diyen arkadaş aslında bilimsel bir olay gerçekleştiriyor. dene derim.

ulfe
1

mobil görünümden çık