15 yaşında orta 2'ye giden, geceleri sokakta çiçek satan bi kız var. Ben buna numaramı verdim bi şeye ihtiyacın olursa ara diye. Bugün aradı kandilimi kutladı. Ben bu kız için bi şeyler yapmak istiyorum ama ne ve nasıl?




 

kitap alın ilgisini çekecek? hikaye roman belki okuluna yardımcı olacak ders kitapları, kalem silgi vs?

metehan01

kırtasiye malzemelerinden oluşan karma bi paket yapılabilir. simli dolma kalemler renkli silgiler defterler daha bi sürü okulda yardımcı olabilecek malzeme mesela.
veya harry potter serisini hediye edebilirsin, tam yaşı...

nolmus yani

ailesi bu çocuğu sömürüyor. 15 yaşında çocuğu çalıştırıyorlar, üstelik geceleri sokakta çiçek satıyormuş. bu çocuk her türlü tehlikeye, suistimale açık. şikayet etsen ilgili birimlere en büyük yardımı yapmış olursun aslında.

rock n roll

kazak, mont tarzı bişi alın. kışın gece sokakta üşür yavrucak. sevabına karnını da doyurun..

guldum gectim genceciktim

sosyal hizmetlere bildirin.yada bi şekilde ailesi hakkında bilgi sahibi olun, sömürüyorlar mı yoksa gerçekten kız çalışmak durumunda mı (belki ebeveynler hastadır veya biri-ikisi birlikte yoktur hayatta).ona göre birşeyler yapılabilir.

lampetia

rock n roll +1

proletarier aller lander vereinigt euch

valla devlete/belediyeye guvenmedigim icin ben olsam oradan kim ilgilenir ne yapar emin olmadan o kadar buyuk karismazdim kizin hayatina. yaptigin kucuk herhangi bir sey fazlasiyla hora gececektir. buyuk bir iyilikse onun basini derde sokabilir. diye dusunuyorum.

f_d
1

mobil görünümden çık