çin'de bir mcdonalds restoranında telefon numarasını vermek istemeyen bir kadın, adam tarafından metal çubukla dövülerek öldürülüyor.

amerika'da bir piç, kızlar kendisiyle sex yapmak istemiyor diye kardeşlik evine dalıyor ve 6 kızı vuruyor.

yine amerika'da metroda 2 transseksüel dövülüyor ve bir tanesi soyuluyor (gerçekten kadın mı diye kontrol etmek için).

bizde ailesinden biri ölmüş yasta ama haklı olarak öfkeli adamın üstüne 3 kişi çullanıp, biri de ölümüne tekmeliyor.

kimse kimseye yardım etmiyor. herkes kendini düşünüyor. sahip olunabilecek en büyük, en değerli şey olan insan hayatı bile o kadar önemsizleşmiş ki. nolduk böyle? nereye gidiyoruz?

 

Dünya hep böyle bir yer bence. Biz sadece medya ile daha rahat ulaşabiliyoruz bu tür haberlere. Tabii bir de ulaşamadıklarımız, görmediklerimiz, duymadıklarımız var. Kim bilir neler var hatta.

Umudunu yitirme. Bir çok insanın hayatına dokunabilir, onların hayatı için inanılmaz önemli biri olabilirsin. Unutma ki kötü insanlar kadar iyi insanlar da var bu dünyada.

...dedi Güzin Abla.

Ben hep bunu hatırlamaya çalışıyorum. :)

dessy

dünya çok berbat, o konuda herhalde hemfikirdir herkes ama hala anlayamadığım bir şekilde çocuk sahibi olmaya çalışıyor insanlar. böyle leş bir dünyaya doğacak bu çocuklar işte. fakat o derece bencil ki insanlar hala çocuk dünyaya getirmeye çalışıyorlar. benim hayattaki en büyük korkum çocuğumu koruyamamak mesela. onun için de asla çocuk doğurmayacağım. düşünsene psikopatın birinin çocuğuna musallat olduğunu.

rock n roll

Dünya hiçbir zaman güvenli bir yer olmadı ki. bence şimdi teknolojinin gelişmesiyle daha fazla haberdarız sadece. ve de daha duyarlıyız.
eskiyi biraz kurcalarsan daha da kötü hikayeler var.
30-40 kişiyi öldüren seri katiller, soykırımlar fln. böyle geldi ve böyle gidecek.

innerbliss

eskiden dünya çok iyi bir yerdi ama şimdi mi bozuldu diyorsun?

efrasiyab87

Çare Kanada

r_u_h

yav tamam yine çok kötü bir yerdi ama iyiye gitmesi gerekmiyor mu mantıken? bu kadar yaşanmışlıktan sonra bile bir ders çıkarıp, üzerinde kafa yorup çözüm bulunamaz mı?

ne bileyim, eğitim sistemini değiştirmek, farklı bilinç aşılamak, vs vs.

eskiye göre ne kadar fazla imkan var elimizde, bunları azaltmak için kullanılamaz mı hiçbiri? bunca zamandır bu kadar mı ilerleyemedik?

loveinaflipbook

eskiden daha kötüydü. bu iyiye gitmiş hali bana sorarsan.

dafuq

cehennem bu dünya, ölünce de cennete gideceksin dedikleri bence tam da bu. burada bir şekilde cehennemi yaşıyoruz, sömürülüyoruz, dayak yiyoruz, hor görülüyoruz, aşağılanıyoruz, ego kurbanı oluyoruz ya da bütün bunları biz yapıyoruz vs vs. herkes bu hayatını deneyimleyince ulaşabilecek cennete.

(dini bir yorum değil, genel bir yorum yapmak amacım)

eindaclub
1

mobil görünümden çık