Bu sahnede binaların arazi ile birleştiği yerler neden böyle bozuk görünüyor olabilir? Sahne ışık ayarlarıyla, şununla bununla uğraştım ama sorunu düzeltemedim. Yıllardan sonra ilk kez bir şey modelledim desem yeri, o yüzden eskiden de böyle miydi onu bile hatırlamıyorum.

Renderda elbette mükemmel sonuç alıyorum ama daha işim bitmedi, üzerinde çalışırken de her şey net görünsün istiyorum.

Bu arada, perspektiften üst görünüşe geçer gibi yaptıkça netleşiyor, sanırım binalar birbirlerine gölge attıkça böyle oluyor. Ama sahnede gölgeyi engelleyemedim. Işık kaynağı sayısını değiştirebiliyorum, 1 ya da 2 olması da pek fark ettirmedi? Ne yapabilirim?

 

3DSMAX konfigürasyon ayarlarından "Display Driver Selection" tarafında - hangi driver'ı kullanıyorsanız, onu farklı bir tanesi ile değiştirin. Max'i yeniden başlatın. Sonra tekrar eski haline getirip, tekrar yeniden başlatın.

Nitrous Direct3D 11 > OpenGL veya tam tersi.

Bir zamanlar bende de viewport görüntü sorunları vardı, sonra bu şekilde düzelmişti.

docs.autodesk.com

n3tw0rk3r
1

mobil görünümden çık