Fakat bu konuda bilgim yok. Dijitallerin sağlıklı ölçüm yapmadığını söyleyenler var. Evde kendi başına tansiyonunu ölçebilsin istiyorum. Var mıdır tavsiyesi olan? Braun iyi midir?




 

Omron marka iyidir. Bir de bilekten değil, koldan ölçülen bir dijital model alın. Mesela;

webdenal.s3.amazonaws.com

marcelle

Bence evde kendi basina tansiyonunu olcemesin. Cunku insanlar bunu yapabildiklerinde hayatlarini bu 2 sayiya bagliyorlar ve surec terse islemeye basliyor yani ilk once olcuyorlar cikan sonuca gore iyi veya kotu hissediyorlar.

sos fistik olsun mu

Omron iyi. Koldan ölçenini hastanede de kullanıyorlar.

sutlu nescafe

çok mecburiyet yoksa almayın. çünkü insanlar olumsuz etkileniyomuş çok hassaslaşıyomuş evhama kapılıyolarmış. almayın bence. fakat hipertansiyon hastasıysa onu bilemem. çok geçmiş olsun.

tutun kolonyasi

Omron al, koldan ölçen al ve hergün aynı saatte, mümkünse sağ koldan, en az 5 dakika oturarak dinlenmiş olarak, kolu masaya uzatılmış olarak ve tansiyon aleti kalb hizasında olacak şekilde, aynı açlık tokluk durumunda ve aynı duygudurumunda en az 15 gün süreyle ve ara vermeden tansiyonunu ölçsün/ölçün.

duygudurumundan kasıt, kakara kikiri sonrası, üzüntü sonrası, heyecanlı haber, sevinçli haber/konuşma/münakaşa/atışma gibi durumlar olmadan ölçülmesi lâzım.

sabah kalkınca aynı saatte en az 15 gün süreyle ölçüp, hem büyük hem küçük tansiyonu bir kağıda yazıp sonra da doktoruna göstersin. 120 / 80, 135 / 85, 141 / 92 gibi rakamlar yazacak yani. yanına tarih ve saatlerini de yazsın.

doktorun gözleri yaşarır bu manzarayı görünce.

haa, bi de, tansiyon kontrolü şart hocam. ölçmediğin şeyi kontrol edemezsin.

compadrito
1

mobil görünümden çık