efenim farkındayım daha dün soruldu fakat ben 25$ ödeme seçeneğini hiç saymıyorum. beleş bir deviantart mı makbuldür flickr mı? veya daha güzeli var mı?




 

deviantart'a para ödeyince pek fazla bir şey değişmiyor, sadece thumbnailli journal yapamıyorsun o kadar, gayet iyi bir site, takip sistemi açısından. favori ve izleme seçenekleri sayesinde mükemmel fotoğraflar sana yağmaya başlıyor, insanlar da seni takip edebiliyorlar, para falan ödemen gerekmiyor.

ashh

deviantart biraz daha illüstrasyon amaçlı olduğundan fotoğraf için flickr öne çıkıyor. ayrıca flickr'da iyi arkadaş çevresi edinirsen gayet profesyonel fotoğraf yorumları geliyor, deviantart'da böyle bir şey var mı pek emin değilim.

roadrunner_merlin

flickr yurtdisinda daha cok bilinir, daha cok kullanilir. özellikleri daha kullanisli ve cesitlidir. deviantart, 12-18 yas arasi gotik genclerin sitesi gibi görünse de cok iyi fotografcilar var arada, ama o gürültüde kaynayip gidiyor. ikisinden birisi olacaksa eger flickr derim ben, bir de photo.net ve altphotos a bak. yerli sitelere hele fotokritik gibi mecralara hic bulasma.

ha bir de belgeselciyim, fotojurnalistin önde gideniyim diyorsan visionaries var, viiphoto.com adresinde.

atmacaged

deviantart'ı ne için kullanırsan onun için iyidir. senin takip ettiğin kişiler fotoğrafçıysa hiç illüstrasyonla karşılaşmayabilirsin bile. beğendiğin bir fotoğrafçıyı izleyen kişileri ya da onun izlediği kişileri bulup onları da izleyerek neredeyse kendi siteni yaratıyorsun. ara yüzleri de çok sayıda fotoğrafa bakmak için çok uygun, birkaç ay önce yeniden düzenlendiğinden beri. bir de şimdi kritik özelliği eklendi, "ayy çok güzeeel" dışında mantıklı şeyler söylenmesini istiyorsan aktive edebiliyorsun. bir ed klüplere katılabiliyorsun, yarışmalara falan..

ha iş gelir mi, bilmiyorum, belki..

ashh
1

mobil görünümden çık