össde tam olarak istedigim puan gelmedi ama yine de istanbul üni,yıldız teknik,gazi üni,ege üni.. gibi yerlerin bilgisayar mühendisliğine girebiliorm bi aksilik çıkmazsa..
sizce hangisini seçmeliyim. iş imkanı olarak,eğitim,burs imkanı vb. yönlerden hangisi daha iyidir..

ege bilgisayar..


nedeniyle açıklarsanız bnm içn daha ii olr =)


arkadaşım, sırf puanım tutuyor diye mühendislik fakültesi yazma. bak ben mühendislik yazan ellerim kırılsın, ne bok yedim ben diye geziyorum. iyi düşün.


öncelikle o listeden gaziyi çıkar.
1-ytü
2-ege
iş imkanı açısından.


hayr. zaten mühendslk istiodm ama istedgm yerlen puanı gelmio ( dikkatszlk vs..) sırf tutuo die deil yani ;)


türk dili ve edebiyatı bölümünü de öneriyorum sana, en azından yan dal falan yap.


bi de şu var.. ankara ve istanbulda zaten iyi üniversitelerden yüzlerce mezun çıkıyo. izmirde sadece ege ve 9 eylül var. izmire gitmem şansımı artırır mı acaba?


hiçbirinin eğitimini bilmiyorum ancak, eşit koşullarda istanbul tercih sebebi olmalı, pazarın büyük kısmı istanbul'da. merağın varsa, 3. 4. sınıfta çalışmaya başlarsın hatta.


istanbul üniversitesinde mühendislik okunmaz. mühendislik istiyorsan illa ki, yıldız teknik candır. eğitimi bilgisayar için nasıl emin değilim ama elektrik mühendisliği süperdir.
hem, daha sınav yeni oldu. başarı sıran belli değilken istediğim yer tutmaz gibi bir fikre nasıl kapıldın? benim bildiğim sınav sonuçları ağustosta açıklanıyor falan?
tercihi puana göre değil, başarı sırana göre yap. kendi sınavın nasıl geçti bilirsin evet, ama başkalarınınki nasıldı bilemezsin.


seçeceğin bölümü ekşi duyuruda soracak haldeysen bence zaten ne seçsen olur.


mortifera bölüm sormuorm. bölüm belli zaten. üniversitelern imkanlarını soruorm. öyle kabala gitmeyeym diye


arkadaş fikir edinmek,istediği üniversitelerin durumlarını öğrenmek için soru sormuş.neden hemen aşağılanıyor anlamıyorum?
ben yıldız teknik veya ege diyorum.ama ytü iş imkanları olarak daha geniş.bir de türkçe'ne biraz daha dikkat etmeni öneriyorum.


mühendislik fakültesine bi kapağı atayım sonra geçiş yaparım çap yaparım diye düşünüyorsan o düşünceyi kafandan atmanı öneririm. çok zor. gazi üniversitesinin bilgisayar eğitimi iyiymiş. mühendisliğini bilmiyorum ama teknik eğitim güzel.
üniversite seçerken üniversite adına bakma. bazı üniversitelerin belli bölümleri çok iyidir. diğer bölümleri tıraştır. mühendislik okuyacaksan ve puanın da yetiyorsa, ilk tercihin hemen teknik üniversite olmalıdır. karadeniz teknik de candır mesela. istanbul üniversitesinin ise mühendislik faükltesi kötü. sakarya, kocaeli daha iyi mühendislik açısından. (teknik üniversitelerden ayrılmalarından dolayı)


Bu okullar arasında büyük farklar yok. Yıldız Teknik belki teknik üniversite takıntısı olan işverenler için iyi olabilir, öğretimi de daha iyi olabilir; ama İÜ'deyken YTÜ'ye özenen biri görmedim hiç.
İÜ Bilgisayar'da iyi hocalar da var, ama çok büyük bir bölüm değil. Bazı düzensizlikler var. Sonradan epey düzeldi aslında. Ufaktan sanayi işbirliğine girip bitirme projelerini ciddileştirdiler, doğrudan şirketlere proje yaptılar ve mezun olunca işe girdiler. İÜ için büyük gelişme :)
Mühendislik hep güzel geliyor da, ne okumak, ne de o alanda çalışmak tahmin edildiği gibi olmuyor. Cehennemin dibindeki organize sanayi bölgelerinde çalışmak olası. Tabii bilgisayar mühendisinin durumu daha farklı. Şehrin ortasındaki bir plaza da olabilir, evinin iki adım ötesinde kendi şirketinin ofisi de olabilir.
Okul seçerken sosyal imkânları da değerlendirmek lazım. 4-5 yıl geçecek orada. Dersten sonra hemen eve/yurda gidip sabaha kadar Facebook'ta zaman öldüren insanların arasında "insanlarla iletişimi iyi" maddesi eksik kalıyor. İÜ bu yönden kötü.
İzmir'de okumak şansını arttırmaz bence. Herkes okuduğu şehirde çalışmıyor.


sevgili mykon_,
aynen senin gibi sadece bilgisayar mühendisliği istiyordum. 2000 senesinde öss'ye girdim. aynen senin gibi istediğim puan gelmedi ve yine aynen saydığın okulların bilg. mühendisliklerine girebiliyordum (yalan olmasın ytü hariç). saçma sapan bir kararla sabancı'ya girdim burssuz. bir sene okuduktan sonra tekrar öss'ye girmeye karar verdim.
2002 öss'de 2000'den çok daha iyi bir puan aldım ama yine boğaziçi ya da odtü bilgisayara giremedim. gyte'ye girdim. yine sadece bilgisayar mühendisliği istiyordum.
sene 2009. bilgisayar mühendisi değilim hala. henüz bitirmedim okulumu. bir gemi kurtarma şirketinde bilgisayar mühendisliği ile uzaktan yakından alakası olmayan bir iş yapıyorum.
şimdi görüyorum ki, bilgisayar mühendisliği zannettiğim şey değil. senin de zannettiğin şey değil büyük ihtimalle. sonra çok pişman olabilirsin. çok büyük paralar kazanamayacağın bir iş. atıyorum inşaat mühendisliği ya da tıp çok daha büyük paralar kazanabileceğin mesleklere sahip olmanı sağlayabilir. bunu şu anda anlaman mümkün olmayabilir ancak ne zaman ki etrafındaki insanlar, (şu anda senin yazmak istemediğin bölümlerdeki insanlar) senden çok daha fazla paralarla çalışmaya başlayacaklar, o zaman bilgisayar mühendisliğinin aslında hiç de iyi bir tercih olmadığını göreceksin. 2000 öss'de benim girebildiğim ama burun kıvırdığım boğaziçi iktisat mezunları (ea ve sözel puanlarım sayısalımdan çok çok daha iyiydi) şu anda 4000-5000 lira para alıyorlar. girebileceğim ama girmediğim elektronik-haberleşme'den mezun olanlar şu anda cep telefonu dalgasına tcell, avea, ericson vs şirketlerde böyle paralar alıyorlar. tanıdığım hiç bir bilg. müh bu kadar para almıyor açıkçası. en azından çook çook büyük bir çoğunluğu.
"bölüm belli, okul hangisi?" diye söylüyorsun ama yazdıklarını okuyunca, daha önce 2 kere yaptığım şeyi gördüm
sonra pişman olmaman için yazdım. 18 yaşında sağlıklı düşünmek, gelecekte karşılacaklarını bilmediğin için çok zor.


kesinlikle co2s2 ye katılıyorum. belki bölümü seveceksin ama okuması zor gelecek? dersleri nelerdir? onu geçtim, başarı sıran belli değilken üniversite seçimi olayına girme. hatta düşünme. tatil yap, uyu, televizyon izle.


boğaziçi iktisat mezunlarının 5000 lira aldığı kısım hariç (ordan mezun olanların sadece %1 3-4 senede alabilir parayı) co2s2 ye tamamen katılıyorum. ama söylediklerin arasından ytü tabiki.


bende zamanında bilgisayar bilgisayar diye tutturuyordum sonra senin gibi süper puan yapamayınca odtü inşaata girdim. zor mor ama asıl istediğim şey buymuş bunu anladım. cidden gerçekten istiyor musun bunu bir düşün o yüzden. yani günde 16 saat bilgisayar başında oturabilme ve her türlü hardware software bilgisine sahip olma bilgisayar mühendisliği için aranan şey değil. daha birinci sınıfta ulan bu muymuş diyeceğin şeyler göreceksin (arkadaşlarımdan biliyorum)


ben sektörün içinden cevap vereyim sana. 99 yılında bilgisayar mühendisliği nedir diye çok da birşey bilmeden girdim ben mesleğe, 2005 te mezun oldum, o zamandan beridir oldukça büyük ciroları olan firmalarda ekmek yiyorum.
bu meslekte seçtiğin üniversitenin hiç bir önemi yok. boğazıçi, odtü, bilkent falan belki ilk iş deneyimi için bir nebze yardımcı olabilir ama gerisini salla derim. çünkü mezun olduğunda bilmen gereken bilginin %95'ini (abartmıyorum) kendin öğrenmek zorundasın. okul sınavlardan ibaret olan ve diploma veren bir kurum bu sektör için.
seversen, öğrenmeye hevesliysen, denemekten yanılmaktan bıkmayan biriysen her halukarda sorun yaşamazsın. odtu mezunu bilişime dair hiç birşeye kafası basmayan, anadolu, ktü, kayseri mezunu canavar ötesi insanlar biliyorum. ki hatta bilgisayar müh mezunu olmaya bile gerek yok bence, insanın içinde olsun yeter.
takılma üniversitenin ismine, hiç lazım olmayacak.


ben de co2so2'nin zıttı bir görüş bildireceğim: bilgisayar müh. bence süper bi bölüm (özellikle kişi istiyosa bu bölümü okumayı). tepedeki pyschedelic adam'dan da tavsiye almanı öneririm (okul seçimi konusunda).
