polisleri zaten biliyoruz, başka böyle tespitleriniz var mı? mesleki durumlar yüzünden insan karakterine yerleşmiş, insanın içine işlemiş şeyler??




 

mesela öğretmenler çok konuşuyor ve çok özgüvenli oluyorlar.

rock n roll

Örtmen :)

Surekli bi ögretmenlik

-hadi bakaliiim simdi bu bardagi yerine koy, annene evde yardim et tamam mi

+kizim bi iki dakka ogretmenlik yapma 5 yasinda o daha , birak pepe izlesin simdi biter , bitince goturur

cecilia

Mimar - % 99.9 zor begenen, kil insan

nwnd

tasarımcı(mimarından modacısına)-> ego, ego, ego
mühendis-> düz, dümdüz
dilciler-> eğlenceli oluyorlar, sıkıcı dilci görmedim
öğretmen,hemşire-> uslu, şirin, kendi halinde bir yaşamları oluyor sanki
iibf-> çözemediğim bir sıkıcılık var bu arkadaşlarda
asker-> sinir stres, agresiflik zor iş

mayaa

kadın doğumcular dejenere insanlar arasından mı çıkar, yoksa dejenere insanlar mı kadın doğum ihtisasını seçerler bunu bilemedim.

ikisinin bi kombinasyonu da olabilir. sözüm meclisten dışarı, her kadın doğumcu bööle diildir de, bazıları hakkında bööle düşünmüşlüğüm oldu.

emekli albaylar bilinir zaten... meşhurdur.

compadrito

örtmen olarak diyorum ki, bi tek mayaa'nın yorumu tutmuş :P

Mühendis-> cidden düz insan, hızlı karar verebilen, kasmayan. :)
Mimar-> Onlar da samimi oluyor, benim tanıdıklarım hep öyleydi.

barbara herhalde barbara manken olan

tasarımcı (mimardan modacısına), tanıdıklarım iyi insanlardı, ama ego ve hatta kendini beğenmişlik konusunda +1

dahinnotha

divit abim,

doktorların o artizliği hastaya değil, kadere! bilinçli yapmıyolar bunu tabe. doktor dediğin kişi, kaderin sillesini fena yemiştir. o kadar ağır bi yük altındadır ki, öyle bi artizliklen hayatta kalmaya çalışır. ama sorsan, feci işler başarmıştır filan. tıp emekleme devrinde abim. nası işler başarıyon bi kere? çok çâresizsin, elin kolun bağlı. sen çay kaşığıynan öğreniyon, bilgi kepçeynen eskiyo. öğreniyon, iki sene soğna bi bakıyon, eski çamlar bardak olmuş!

doktor olunca, kurtaracaanı zannediyon insannarı, soğna önnüğü giyince, insannar elinde sapır sapır ölüyo. dertlere derman olamıyon bi türlü. hergün herkes sana sızlanıyo, sana nazlanıyo, ezcümle kafayı yiyon, bööle artizliklere tevessül ediyon.

compadrito

esnaf: abazan oluyor genelde

speedy

mühendis düzdür diyenlere, kusura bakmasınlar ama bir tarafımla gülüyorum.

öğretmenler dikte edici oluyor genelde.

devilred

doktor: aa bak duyuru sayesinde tanıdığım, konuştuğum fayfim var. Mesela adamda zerre ego, bilmişlik yok. Hiç kasıntı değil. :)

barbara herhalde barbara manken olan

divit abim, şindi o gurunun nası dediğinnen ilgilenme, onnara aldırma. ne dediğine yoğunnaş. çünkü dedikleri doğrudur muhtemelen. nerden mi biliyom? çünkü herifin malzemesi insan! ve hayatı da, ta bebeliğinden beri, gözlem yap, sonuç çıkar ve sorun çöz şeklinde süregeliyor. kafa buna formatlı.

karşısına her türden insan geliyo. herbirinden hikâye dinnemesi lâzım. o hikâyeleri dinneye dinneye, her meslek hakkında, belli bi fikri oluyo. hele bi de psikiyatr filansa, bu hikâyeler daha da ayrıntılı ve uzun oluyo. hangi meslek kime naapar, kimin kafa fucked-up, kimin böbrekler fucked-up gibi kategoriler oluşuyo kafasında. o kutucuklara dolduruyo insanları.

ben hasta kapıdan girerken mide kanseri teşhisi koyan doktor gördüm. gözlemcilikten ve sonuç çıkarma kabiliyetinden kastettiğim bu. bi işi senelerce yaparsan, sonunda orusbusu oluyon. onnar da gözlemcilik, sonuç çıkarma ve sorun çözmenin orusbusu oluyolar.

dolayısınnan, gurunun söyleme tarzına takılma, ukalâlığını es geç. ama ne dediğini dinne ve aklına yatabilecek olannar hakkında düşün. belki de doğru söylüyo ıkhtıyar.

bizde de vardı çok itici konuşma tarzı olan bi abi. kimse sevmezdi gendini. soğna bi gün baktım, aslında adamın söylediği şeyler akla yakın şeyler. o günden sonra, o tarzına hiç aldırmadan, her dediğini can kulağınnan dinner oldum. dediği bir iki şeyi de uyguladım ve çoğzel sonuçlar aldım.

ıkhtıyarlara kafa atma yane.

compadrito

Bi' tek memurların risk almaktan hoşlanmayan insanlar olduğunu düşünüyorum sanırım karakter açısından.
Mühendisler düz? Bu hesapla bütün mimarları da entelektüel görüyorsunuzdur siz? Doktorlar ne? Peki ya avukatlar?
Yani benim de önyargılarım var bazı mesleklerle ilgili de kalkıp böyle dile getirmiyorum çünkü haksız olacağımı düşünüyorum genelleme yaptığım için.
Niye kimse mühendislere düz adam demekten çekinmiyor? Düz adam düz adamdır bunun mesleği olmaz ki. Türkiye düz kaynıyor ama niye mühendislere yapışmış bu?
Mühendisleri düz olarak niteleyen insanların çok az mühendis tanıdığına inanıyorum. (tahmin edin ben neyim ^__^ )

ay nov kung fu

Reklamcılar marjinal olma çabasındandan sıyrılamayan tipler. En normali bile "Ben farklıyım" imajı vermek için abuk sabuk şeyler yapıyor.

Doktorlar egolu söylenildiği gibi, buna ek olarak hızlı konuşan tipler genelde. En sakini bile kısa sürede iş bitirmeye alışkın olduğu için hayli hızlı konuşuyor. Bir de absürd bir tikleri, bir tuhaflıkları mutlaka oluyor normal hayatta. 12 yıl okumak kolay değil anlayışla karşılamak lazım :D

perfectum

@ay nov kung fu, valla az buz değil mühendis tanıdığım. zannediyorum bi tarafıyla gülen devilred de mühendis, konudaki hassasiyetinizi anlıyorum ama çevremdekilerden yaptığım çıkarım bu, ezbere herkese yerleşmiş bir algı ile konuşmuyorum yani. çıkıp orta yerde sürekli dile de getirmiyorum, ki getirebilirim de kimseyi bağlamaz, sadece biri tespitleriniz neler dediğinde diğerleriyle birlikte kafamda beliren tabloyu belirtiyorum. ki en büyük eleştiri benim kendi mesleğimeydi zaten. sizler düz insan olmaktan inanılmaz uzak olabilirsiniz, belki çevrenizdekiler de öyle ama ben ne sizi ne çevrenizdekileri tanımıyorum. tıpkı sizin benim çevremi tanımadığınız gibi.

mayaa

Cevaplara bakilicak olursak muhendisler biraz alingan oluyorlar sanki. :)

Tamama alinmayin efenim, cevremde cok kral muhendisler var.

nwnd

Alınganlığın sebebi sürekli bu genellemeyle karşılaşmak. Bazı insanların tavrı bile değişiyor mühendis olduğunuzu öğrendiklerinde, inanamazsınız. aşsdkaşdl
@mayaa Sizi eleştirmek için yazmadım. Genel tavır bu zaten.

ay nov kung fu

denizciler özellikle güverteci

cok ağır konusurum da neyse

murtazaaaaaa

mühendisler hakkaten düz.
acı ama gerçek.
mühendisim.

açıklama: mühendislik eğitimi insanı düz olmaya zorluyor çünkü. her ne kadar yaptığın sana düz değil işlevsel düşünme, sorunu görüp çözüm üretme yeteneği katması gerekiyorsa da, sonuçta sektöre yetişiyorsun sadece. mucit olmuyorsun. senin gibi çok adam var, gelişim artık çok daha kompleks. bu yüzden yaptıkların mühendislerden başkası için anlam ifade etmiyor. iş işte kalıyor, hayatının tamamına yedirmen zor oluyor. sen de mesai saatleri içinde otomatik pilota bağlıyorsun, işini yapıp gidiyorsun.
ve düz oluyorsun.

cilgin korsan ces

Beni burda yazdiklarimla az cok taniyaniniz vardir. "Peki bu yazdiklariniz isiginda, sizce ben neyim?" diyip konuya farkli bir isik tutmak istiyorum. Tutsam mi hakkaten? Korkuyorum lan...

loveinaflipbook

tavernacı - on numara komplekssiz insan

namus ninjası

bir şeyi sürekli yaptığında o seni dünyayı algılayışını değiştiriyor/çarpıtıyor. bir mesleğin mensuplarının tamamının hepsinde aynı seviyede olduğunu söyleyemeyiz, kimisinde olmayabilir ama her meslek için var böyle şeyler. algıda seçicilik dediğimiz şeyi değiştiriyor çünkü sürekli yaptığımız işler.

doktor: her şeyin ilaçlarla tedavi edilebileceğini, ya da "patoloji" olan her şeyin tedavi edilmesi/düzeltilmesi gerektiğini düşünür.
psikolog: doktorla benzer eksende, kendi alanına uyarlayabiliriz.
öğretmen: "bu öğrencileri yönetmelikteki kurallara/sisteme uyduracağız; uymayanları rehberlik servisine yollayacağız, olmadı disiplin kurulu" dışarıdaki insanlara da benzer yaklaşım.
istatistiki/matematiksel verilerle haşır neşir herhangi bir meslek: insanları et kemik duygular.. olarak değil de birler ve sıfırlar, cansız olarak görmek; algılamak.

dafaiss

Muhendislere duz derken sig degil de analitik dusunen insanlar demek istediginizi varsayarak polyannalik mertebesine kafa atiyorum.

Ogretmenler cok konusuyor ve garanticiler.
Doktorlar azimli, egolu, bir de hobili. ( ne bileyim hobi kendini kisitlu vakitlerinde gitara, tenise veren tanidiklarim var cokca)
Hemsireler hafif asabi.
Mimarlar detayci, zor begenen.
Avukatlar gergin, supheci.
Emlakcilar; duzenbaz, yalanci.
Taksiciler; bezgin, sinirli.
Satis-pazarlama: manupilatif
Akademisyen: ayakli EGO

elmali kurabiye

ben: O kadar yoruldum ki bugün şuraya koştur buraya koştur çay bile içemedim çok yoruldum bıdı bıdı....
mühendis: ....
ben: diyorum ki şu çayı sen koy da içek.
mühendis: ha tamam.

mühendis: düz adam

Edit: doktorlar hobili +1
ikcılar: gıcık

buzbebek

Çok ağır sallayacağım.
Beyaz yakasın. Plazalı bile olabilirsin. Mühendis misin yoksa iibf mi bilemedim.

edit: @buzbebek aşsdkaşldkşad mühendisini değiştir. :')

ay nov kung fu

öğretmenlerin içine çocukluk işliyor. benim öğretmen arkadaşlarımla özellikle finans, hukuk sektöründeki arkadaşlarım arasında yaşlanma açısından fark var. öğretmenler daha genç kaldılar.

hayat aklini konusacak bir filozof uret

dün gece hepsini okuyamadan düzlükten sızıvermişim azizim :P o zaman bütün mühendisler toplandık toplandık yapalım, amma çok miendis varmış burda ya!

not: evet, mühendisim efenim, düzlüğü kabullenmeyen mühendisim hem de, çünkü "nerden bulaştım bu mühendisliğe ben!?". sağ beyin lobu sol beyin lobundan aktif insanım çünkü, elimde teşhisim var! ama genellersek çok düz mühendis arkadaşlarım da oldu, düz olmayanı azdır bence ve bu düz olmayanların da burada toplanmış olabilme ihtimali gayet mantıklı geliyor bana. o yüzden burdaki mühendislerimizi sevelim, ortak paydamızdan ötürü. alka seltzer nerdesin?!

loveinaflipbook
1

mobil görünümden çık