Hangi sehir uygun olur, sıkıcı sacma sapan sehirler yerine eglenebilecegim bir yer de istiyorum. Londra haric cunku cok pahalı.

Bunun disinda aile yani mı yoksa yurt mu daha mantıklı olur? yurt ortamı sanki daha sosyal bir ortam ve daha cok pratik gibi geliyor.

ikinci olay da ortalama orada harcayacağım para ne kadar olur. gunluk, aylık vs olarak ortalama çıkartabilirsiniz.

teşekkürler.

dil kursu Kaplan bu arada.

 

Londra dışında "sıkıcı sacma sapan sehirler yerine eglenebilecegim bir yer" yok maalesef. Yine siz Greater London içerisinde kalmaya bakın.

heritage

selam!

brighton iyidir eğlence ve marjinallik anlamında.
istanbuldan gidiyorsanız londra dışında bir yer kesmez ama sizi, onu söyleyeyim. fiyatlarda da "konaklama hariç" çok fark görmeyeceksiniz. elbette küçük ve denize kıyısı olmayan bir şehir daha uygun olacaktır ama orada da aradığınız eğlence olmaz.

--

aile yanında kalmanın avantajları farklı, yurdun, öğrenci evinin farklı olur. özgürlüğünüze düşkün biri iseniz, "yemeğimi kendim pişirmeli ve istediğim saatlerde yemeliyim" diyorsanız aile yanında kalmayın. ama aile yanında kalırsanız direkt oralı yerel insanlarla -en azından- akşam yemeklerinde sohbet şansı bulacağınızı unutmayın. yurtlarda ve öğrenci evlerinde kalanlar ise sizin gibi insanlar olacak. yani bunun artısını eksisini hesaplamanız, ona göre karar vermeniz lazım.
ben öğrenci evinde kaldım.

masraflarınızı da istanbul x 2 şeklinde düşünebilirsiniz.
şuralardan da aşağı yukarı kontrol edebilirsiniz: www.tesco.com

icemint

Aile yanı dil öğrenimi ve masraflar açısından daha mantıklı olacaktır, çünkü yemek ve market alışverişi masrafların aile yanında büyük ölçüde düşecek. Onun haricinde, eğer yurtta kalırsan etkileşime geçeceğin insanların çoğu senin gibi dil öğrenmek için gelmiş insanlar olacak, dolayısıyla dili doğal haliyle öğrenmenin de bir nebze önüne geçmiş olacak bu durum. Aile ise native konuşmalar konusunda kendini zorlamana, isteklerini ifade etmene, hatta çok iyi anlaşırsanız güzel diyaloglar kurmanıza ve sonrasında bunu sürdürmenize bile fırsat tanır (bir arkadaşım 2-3 sene önce İngiltere'de yanında kaldığı genç çiftle hala Skype'den temas halinde)

Sosyalleşme meselesini dil kursundaki insanlarla kaynaşarak, organizasyonlara katılarak da çözebilirsiniz. Yurt bu durumda ekstra birşey katmayacaktır. Yurtta kalmanız da şart değil bu ortama dahil olmak için, benim kaldığım yurda misafir olarak gelen çokça insan oluyordu kurstan(maalesef benim için yurt yanlış karardı)

Liverpool'u önerebilirim eğlencenin ve gezip-tozmanın da olabileceği bir yer olarak, Manchester'a da otobüsle 1 saat civarında.

Yine de gideceğiniz bölgeyi seçmeden önce Youtube'dan o bölgenin aksanına bakın derim. Liverpool güzel ve Londra'ya göre ucuz bir şehirdi fakat Scouse aksanı bazen insanı çıldırtabiliyor. Kötü olduğu için değil, anlaşılması epey zor olduğundan :)

sevgikusunkanadinda
1

mobil görünümden çık