evimiz çok büyük değil, hepi topu 150 metrekare. evin bir başında salon var, 3 oda ve mutfak yan yana uzun bir antrenin bir cephesine sıralanmış durumda. modem salonda duruyor ve sonda kalan odadan internet çekmiyor. hele bir de kapıları kapatırsak hiç çekmiyor. bu modemden mi kaynaklanıyor yoksa internetin kalitesinden mi? şöyle de oluyor mesela, salonda babam digiturk'ten online film izlerken takılmalar olurken ben dipteki odada bilgisayardan friends'i takılmadan izliyorum (aynı anda değil tabi). ama mesela bu duyuruyu bu ikinci yazışım çünkü pozisyon değiştirdiğim için tam gönderirken internet kesildi. dipteki odadayken telefonla da bağlanamıyorum, kolumu havalara falan kaldırmak zorunda kalıyorum.

modemin markası airties, bir anteni kopuk. internet de ttnet ama hızından vs. anlamıyorum ben, arayıp tarife önerdikleri zaman tamam diyorum, kullanıyoruz. sonuç olarak modemi mi değiştireyim internet tarifemi mi?


 

evimizin düzeni aynı neredeyse ve bizim de modem salonda, uydunet kullanıyorum.ben oturmaodasında rahat girerken abimin bilgisayarı en uçta odada bilgisayar/telefon neredeyse çekmiyor.
Bu cihazlarınızdan kaynaklanabileceği gibi bence modeminizde sıkıntı var.modemi yan yatırıp anteni odanıza doğru çevirin, yine verim alamıyorsanız bazı teknik düzeltmeler yapmak için servisi arayıp çağırabilirsiniz.

bana da mi lolo

piyasadaki tüm modemlerin marka fark etmeksizin çekim alanları hemen hemen aynı. o nedenle çekmeyen yerlere sinyal taşımak için access point, repeater ya da powerline adaptörler kullanmak en mantıklı çözüm.

washe

modemim kablosuz ayarlarına girip kablosuz kanalını 1 6 11 rakamlarını sırasıyla deneyerek performansa bakın bir de kablosuz nakletme gücü gibi birşey olması lazım onun yüksek olarak ayarlandığına emin olun.

Evin duvarlarında alçı var ise wireless sinyallerini önemli derecede engelleyebiliyor. Su moleküllerinin olduğu her yapı bir miktar wireless sinyalini absorbe ediyor.

maxhoper
1

mobil görünümden çık