selam arkadaşlar,

örneğin hollanda'da bir dil okuluna yazılıp, dil okuluna devam ederken iş bulup çalışma izni alma gibi bir olasılığımız var mı?

teşekkürler,

 

ingilizcemiz var, uluslararası firmalarda iş bulabileceğimizi düşünüyoruz. alternatif işler de kabulümüzdür. mühendisiz.

camino real

hollanda'da yaşamak istiyoruz hacıt :))

camino real

buradan iş bulunup da gidilir. ancak niyetimiz acilen kaçmak. asıl sormak istediğim, orada dil okulundayken iş bulursak çalışma ve oturma izni alabilir miyiz?

camino real

normal şartlarda vermeleri lazım sicilde bir yamukluk yoksa. eş durumu filan diyerekten kızı/adamı da yanımda tutam dersen/diyeceksen o zaman vermeyebilirler, maaş az olursa olmaz bir de.

galiba elçilikten de bir kağıt alınıyor bunun için, ben öyle biliyorum. erkek tarafının askerlik belasını da aklınızda tutun. malum türkiye gidene gel demekte usta.

cagdas donem kuramcisi

'orada dil okulundayken iş bulursak çalışma ve oturma izni alabilir miyiz?'

çok net cevabım: hayır.
dil okuluna vizeyi alamazsınız. o yüzden sorunun ikinci kısmına geçmiyorum.

lily briscoe

hollanda yetiştirdiği çok kaliteli mühendislerle de meşhur olmuş bir ülke.

Orada iş bulabilmeniz için işverenin hollandaca bilmediğiniz halde sizi işe almak istemesi lazım. Bunun için de hollandaca bilen ve hollanda'da doğup büyümüş orada mühendislik eğitimi almış insanlardan daha iyi olduğunuza o şirketi ikna etmeniz lazım. Şirket de size çalışma izni çıkarabilmek için hollandada aynı işi yapan elemanlardan daha iyi olduğunuza, ab ülkelerinde de bu işi yapacak adam bulamadığına bakanlığı inandırması lazım.

Orada iş bulabilmenin daha kolay yolu dil kursu yerine yüksek lisans veya doktoraya hollanda'ya gitmek.

godsparticle

Bir bilgi daha: Hollanda doktora öğrencilerini hep çalışan olarak alıp maaş verir. Doktoraya gidebilirsiniz direk ama Master derecesi istiyorlar başvuru için.

Academic transfer'den phd projesi bulabilirsiniz. Süreç biraz meşakkatli ama. (Biraz değil bayağı)

alicia dominica
1

mobil görünümden çık