bi arkadaştan duydum; mesela Yunanistan'a otobüsle bile geçinde duty free hakkın da oluyor gibisinden. ama nerede oluyor ki bu duty free tükkanları? yol kenarında mı?




 

sınır kapısında durup bekliyo muyuz yani? mola yeri gibi mi oluyor? "1 saat alışveriş ihtiyacı molası" mı?

loveinaflipbook

1 saat olmaz. 10-15 dakika bir şey maksimum genelde.

pasaport işlemlerini hallettikten sonra alışveriş yapabiliyosunuz. türkiye'deki free shop'ta pasaport lazım oluyor çünkü. zaten milleti görürsün giderken, ayrıca şoför (ya da muavin) de der zaten "bir şey almak isteyen varsa gidip alsın" gibilerinden.

türkiye'den çıkış yaparken sadece türk tarafındaki free shop'tan, yunanistan'dan gelirken hem yunan hem de türk tarafındaki free shop'tan alıveriş yapmak mümkün. ayrıca türk tarafında limit var (kişi başı 2 karton sigara, 1 litre içki yanlış hatırlamıyosam) yunan gümrüğünde ise istediğin kadar alışveriş yapabiliyosun. kontrol olup da yakalanırsan orası senin bileceğin iş artık :)

rakomelo

sınır kapısında pasaport kontrolü yapılıyor tek tek, o kontrol sırasında zaten kuyruk olup bekliyorsun, o sırada alabilirsin.

alice practice

evet sınır kapısı aynı zamanda mola yeri gibi, duty free yanında benzin istasyonu restoran vs. de vardır genelde. Ne kadar mola verildiğini tercih ettiğiniz otobüs firmasına sormalısınz bence.

megalomaniac

gecen ay yunandan geldim hem turk tarafında hemde yunan tarafında d.f ler mevcut.
fakat ıckıelr harıc cok da uygun fıyat gelmedı bana.

jamswety

yunanistan sınır kapısındaki duty freeler bayağı küçük oluyor havaalanındakilerle karşılaştırdığında. ayrıca dolar euro sebebiyle çok bi farkı da yok.

sayns
1

mobil görünümden çık