asus ati 9550se ekran kartım var. 256 mb 128 bit. kendisini düşünmeden aceleyle almıştım vakti zamanında. ama saolsun farcry dır doom3 dür hiç sorun yaratmıyordu. lakin ara ara görüntüyü dondurup vpu recover hatası veriyordu. hatta bezen tamamen kilitleniyor restart atmak zorunda kalıyordum. olur o kadar diyodum kendi kendime. bunu da her oyunda yapmıyordu. mesela doom3 gibi hayvani bi oyunu baştan sona sorunsuz oynamışken farcryda hatta half life da falan yapıyordu bu donmayı. ancak bu aralar iyicene çığrından çıktı iş. oyuna giriyorum eskiden normalde 1 saat sonra nadiren yaptığı şeyi 10 dakkada bir yapmaya başladı. vpu recover verip duruyor. görüntü ilk önce donuyor o anki ses tekrar etmeye başlıyor arka arkaya takılmış gibi. sonra görüntü bi anlığına bozuluyor ve masaüstünde vpu recover penceresi çıkıyor. bir çok sürücü denedim ama fayda etmedi. ne yapmalıyım sizce kartı değiştirmekten başka ve bunun tam nedeni ne olabilir?




 

bu tür kilitlenmelerin sebebi, genelde aşırı ısınmadan oluyor. Küresel ısınmanın etkisi ile artmış olabilir :P. Fan durması daha mantıklı tabi ki.

pascha o

benimde yaşadığım bu sorun bir aralar saçımı başımı yolmama sebep olmuştu. takribi 1 ay sonra ekran kartının fan'ı bozuldu ve üretici firmaya göndermek zorunda kaldım. yerine yenisini gönderdiler fakat nafile. sürekli vpu recover hatası.. vpu recover'ı kapatmayı deneyin.. bir nebze çözüm oluyor fakat uzun süreli oyun oynamak imkansız bu kartta.
hiç kastırma ve kartını değiştir derim ben..

ayanux
1

mobil görünümden çık