Şöyle durum:

Rahmetli anneannemin evinde oldukça büyük bir teras var ve bu terasın üstünde 3 tane daire var. kadıncağız hayattayken kendi çabaları ile bir şekilde uğraşıyordu ancak şimdi ev boş gibi bir şey ve boş olmasını bilen üst kattakiler kontrolden çıkmış vaziyette. silkelenen halılar, asılan sulu sulu çamaşırlar çar çöp, halılarından düşen ıvır zıvır yüzünden terası resmen pislik götürüyor. Bakıyorum hep yukardaki balkonların hizasında bizim terasın yerlerine sinmiş kirler var ve yukarsının keyfi pisliklerini temizlemek bize düşüyor.. hadi bir şekilde temizliyorum ama 2 gün sonra bakıyorum yine aynı şekilde teras kontrolden çıkıyor. İşin kötüsü atılanlar terastaki oluğu tıkıyor belli bir süre sonra hani yağmur yağıp su gitmese ihale bize kalacak yine..

şimdi şunu merak ediyorum yukarımızdaki katta oturanların bir tek teras tarafında bakan balkonları var benim bunlara silkelenmeyin kardeşim deme hakkım var mı ? Adam o zaman iyide kardeşim ben halımı nereye silkeleyim,halımı ne yapayım falan diyebilir mi ? Birde durum yöneticiye iletilirse ne gibi bir çözüm üretilir ?

 

silkeleme deme hakkın var tabi. sonuçta pisliği sizin evinizin içine düşüyor. böyle halıyı falan camdan bile silkelemiyoruz biz alt katın camına bulaşmasın diye.

elorelia

yöneticiye söyleseniz halı silkelenmeleri yasaklanır ama uymazlar sanırsam.
başkasının alanını kirletmeye hakları yok ama.

ykyt

abi hangi devirde aşıyoruz cidden. aynı sorun eski evimde vardı. üst kattaki halıyı pencereden silkiyırdu ama bizim pencereye vuruyordu. sabahın 7sinde falan yapıyordu bunu bir de.

neyse. kimsenin kimseyi rahatsız etme lüksü yok. gitsin makine mi alacak halı yıkamacıya mı verecek ne yaparsa yapsın sizin sorununuz değil.

lehim ve havya ile mikrocip yapan adam

@lehim ve havya ile mikrocip yapan adam

emin ol yukarıdakilerinin hepsinin halı yıkama makinesi alacak gücü fazlasıyla var ama onlara göre temizlik anlayışı pat pat pat halı silkeleyip pisliği aşağa atmak..

joehigashi

Altta terasın olmasa bile silkelenme demeye hakkın var. Eski evde üst kattakiler silkelenince tüm pislik bizim eve dolardı. İlla teras olması gerekmiyor ki altında komşunun terasına silkelenmek hayvanlıktan başka bir şey değil. Silkelerken yakalarsan videoya çekip şikayet et.

r_u_h

Ohooo, yok öyle yağma. Ben en üst katta oturuyorum ama halıları yılda iki kere yıkamaya veriyorum. Halı silkelemek ilkellik. Yönetici ile görüşün.

old possum

uyar tek tek güzellikle olmazsa yazı as ve bu uyarıları yaptığını bir şekilde belgele ardından belediyeye şikayet edebilirsin. orası senin meskenin hayvanlık etmesinler.

rubiks cube

Halı silkelemek ne ya?
kirlendiyse ver halı yıkamaya temizlensin.

önce güzellikle söyleyin, olmazsa apartman yönetimine karar aldırın.

livaneli kadir

amına koduğumunun çocuklarına bak hele olur mu öyle şey. cingenlik yap rezillik çıkar. yavsaklara bak hele lan

tutun kolonyasi

Sen de mangal yap. :)

jemjum

@jemjum'u dinle, bizi de çağır :)

cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam

hangi mahallede oturduğuna bağlı.
AKP mi CHP mi?

michael_knight

sağolun arkadaşlar yönetici ile görüştüm girişe yazı astım anlayan anlar inşallah..

joehigashi
1

mobil görünümden çık