merhaba herkese

haziran sonu 1 aylığına ingiltere düşünüyorum. vizem var. daha önce 5 kez 1 haftalığına gidip gelmiştim. şimdi arkadaşım gelmiş beni endişelendiriyor

pasaport kontrolde hiç bir sorun çıkmadı şimdiye kadar.

ama arkadaşım : ne kadar paran var diye soracaklar
gelip seni kontrol edecekler filan diyor.

yaparlar mı böyle bişey? bana daha önce hiç sormadılar ne kadar para olduğunu filan. sadece sohbet ettik ne zaman gidiceksin, ne okuyorsun filan diye.

 

valla benim almanya'da hiç işim olmamasına, sadece havalimanını aktarma için kullanmama rağmen iki tane apoletli nazi piçi oda'ya çekip üzerimdeki paraları görmek istemişlerdi. az param olsaydı muhtemelen almazlardı içeri.

mayeskuel

Hoo sakin olun önce tüm gümrüklerde taşıdığınız parayı açıklıyosunuz belli bir limiti var örn 4.000 euro üzerini bi vergi ödemeden geçiremiyosunuz. Standart bir uygulama var mı bilmiyorum .İng de kendince bir fiyat mı belirledi yoksa her ülke için bu miktar aynı mı bunu öğrenin :)

Flütist samur

yok yahu hic telas yapma. ben Ingiltere'de okuyorum 3 senedir. Ogrenci vizesini gorunce biraz daha rahat davraniyorlar fakat turist vizesiyle de girmisligim var. Birkac soru sorarlar, kendine guvenli cevap verirsin. Zaten turkiye'de calisiyorsan/okuyorsan, o 1 ay sonunda Ingiltere'de kalmak gibi bir niyetin oldugunu dusunmeleri icin bir sebep yoksa hic oyle sorgulamazlar. Su ana kadar sorun cikmadiysa simdi cikma ihtimali cok dusuk bence. belki biraz daha uzun kaldigin icin birkac ekstra soru sorabilirler ama telaslanacak bir sey yok bence.

Bir tek gumrukten gecirebileceginden fazla para yaninda bulundurmadigina emin ol flutist'in dedigi gibi.

gerard
1

mobil görünümden çık