arkadaşlar,

bugün sürücü kursunun doktoruna sağlık raporu almak için gittim. tekini kapatarak 2 gözlede uzaktan göremedim. baya okuyamıyormuşum haberim yokmuş.(normal bakınca sıkıntı yok gibi) doktor ehliyeti gözlükle alıcaksın dedi.

şimdi ne yapmam lazım. doktor raporun üstüne gözlük zorunluluğuna dair işaretmi koyuyor ? nasıl oluyor gözlük zorunluluğu, gözlüksüz trafiğe çıkılamıyor mu ?

 

Doktor rapora gözlükle araç kullanabilir gibi bir ibare düşüyor. Ehliyetinizi aldığınızda "kullandığı cihaz ve protezler" kısmında "gözlükle" yazıcak. Polis sizi çevirirse ehliyetinizde gözlükle yazdığı ve gözlüksüz olduğunuz için size para cezası keser.

Dr_Stat

Teknik kısmını bilmem gözlüksüz görüşte sıkıntı yaşıyorsan not düşülüyordur herhalde ama "nasıl oluyor gözlük zorunluluğu, gözlüksüz trafiğe çıkılamıyor mu ?" sorusunu "lens kullansam olur mu?" amaçlı sorduğunu umuyorum.

nawar

peki "kullandığı cihaz ve protezler" kısmında "gözlükle" yazarsa ve ben lens kullanırsam sıkıntı yaratır mı ? bu durumda farklı bi işlem mi yapmak lazım ?

maden suyu

benim ehliyette gözlük-lens yazıyor.

marcelorios

Bende gözlükle aldım ehliyeti. Fakat arada lens kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım. Ama yasal olarak bir sorun var mı, polise lens takıyorum dediğimde çıkar bakıcam falan dermi bilmiyorum.

Dr_Stat

sen başka bir doktor bul. ben renk körlüğü testinde birkaç soruda çuvalladım. normalde gözlük de takarım, onu gizledim. rahatım.

1 saat bende 50 dolar

özet olarak şöyle söyliyim; ehliyette gözlük veya lens yazsa da gözlüksüz veya lenssiz çevirmeye girdiğinde ceza yemezsin ancak bir kazaya karışıp lens ve gözlük takmadığın tespit edilirse bu sefer suçlu konumuna düşersin.

mosakale
1

mobil görünümden çık