[q]
(1) 

gmat

merhabalar.

galatasaray üniversitesinde bir master programına başvurmak için bu ay sonu gmat'e gireceğim.

son başvuru 13 haziran. başvuruda gmat belgesini (çıktı olarak) mutlaka istiyorlar, id'ni ver sonra biz bakarız gibi bir durum yok. bu sınavdan hemen sonra verilen "unofficial result" çıktısını versem, sıkıntı olur mu?

garantili davranmak adına 13 haziranda resmi belgenin elime geçmesi için ne zaman girmeliyim? (10 gün önce 20 gün önce gibi spekülasyonlar var)

bonus: min: 540 istiyorlar, onu alırım herhalde. şöyle bir 700 almak için ne kadar kasmak gerek. -boğaziçi işletme mezunuyum, ingilizcem de iyidir.-

 

hangi puanlara bakcaklarına bağlı. eğer sadece verbal ve quantitative skorlarına bakcaklarsa "unofficial result" yeterli olmalı çünkü bu kısımların puanları unofficial ve official resultlarda aynısı oluyo ama integrated reasoning ve analytical writing kısımlarını da istiyorlarsa resmi sonucunu beklemen gerekir. resmi sonucun gelme tarihi ise şansa kalmış gibi 2 günde de çıkabiliyo 1 hafta falan da sürüyo. Bence ne olur ne olmaz 2 hafta önceden falan gir sen.

matematiği çok kötü olan fakat tofel'ı 115 olan arkadaşım 2 ay çalıştı 670 civarı aldı. benim ingilizcem daha kötü (ielts 7 aldım) ben de 2 ay çalıştım ve sınavda biraz mallık yaptığım için ancak 650 alabildım fakat sınavdan önce evde çözdüğüm resmi deneme sınavlarında 700'ü geçiodum. 4 sene amerikanın en iyi okularından birinde mühendislik okumuş ve lisede ib mezunu arkadaşım ise birkaç hafta çalışmayla 720 civarı bişey aldı. yani diyeceğim gmat başarın direkt ingilizcenle alakalı olmakla birlikte bi 2 aylık çalışmayla rahat 670-700 arası bişey alabilrsin bence. hatta hatta adam akıllı çalışırsam 1 ay bile yetebilir. www.gmatclub.com'un formu baya iyi buraya bak kesin. soru çözümleri falan var.

slap
1

mobil görünümden çık