gençler ya, motor alasım geldi bugün... bi arkadaşın motoruna bindim de, hiç aklımda yokkan çok hoşuma gitti. çok da korkarım motordan üstelik, önceden motorcu arkadaşlarla çok muhabbetim olmuştu adamlar bi kırılan yerlerini saymaya başladıklarında bitmiyordu anasını satayım.

ama bugün valla çok bi içim şeyoldu yani... motor da öyle çok mükemmel bişey değil, honda pcx mi ne, scooter sınıfında sanırsam onlar. burda motor kullanan var mı? artı/eksilerini bi sayıversenize? hoş gerçi para da yok ki anasını satayım. ama çok da güzeldi be böyle güneşli günde :(


 

Honda pcx kullanılabilecek en iyi sooterlardan birisi, biraz pahalı ama değer gerçekten. Tam da mevsimi hani :)

redeath

motorsiklet surmeyi bilmeyen icin tavsiye etmeyecegim seydir. tarlada veya koyluk mecrada kullanmak baska, istanbul, ankara, izmir gibi buyuk sehirlerde kullanmak bambaska. ben 10 yildir motorsiklet kullaniyorum. istanbul trafiginde ise 3 yil oldu. fakat su kadarini soyleyeyim, agirlikli olarak kucuk sehirlerde kullandigim icin, onca yillik tecrubeme ragmen gercekten ilk trafige ciktigimda cok korkmustum. hele otoyola ciktigimda bacaklarim titremeye baslamisti. bu bisiklet gibi bir sey degil. alayimda sureyim gibi bir sey degil. tum koruma kiyafetlerine ragmen 40 km hizi gectiginde olum riski var. ben o kadar dikkatli kullanmama ragmen 2 kaza yaptim. her iki kaza da benimle ilgisizdi. birisi minibusun sikistirmasi birisi kirmizi isikta dururken bayan soforun arkadan vurmasi ile hafif kazalar olarak sonuclandi. ha cok hevesliysen iyice tecrube kazanmadan kesilikle trafige cikma. trafigi okumayi ogrenmek zaman aliyor. fakat 26 yasindaki bu bunye arabalardan hic haz etmez ve motorsiklet ozgurlugunu hic bir seye degismez, o ayri.

edit : son motorsikletim sym gts 250i evo
video burda. video benim degil. www.youtube.com

zam sampiyonu domates

olmamı var tabi.

bir tek eksisi var; kaza anında kaporta sensin. tabi alacağın motorun kalitesine bağlı olarak ekstra bazı eksiler doğabilir. mesela her motorun montajı, yol tutuşu, ataklığı, rahatlığı bir değil. misal çin malı motorların montajı bok gibidir, söktüğün vida anında yalama olur. o nedenle alacaksan kaliteli bir şey alacaksın. hele ki scooter alacaksan honda ya da yamaha'dan başka almayacaksın. zira scooterların tamiri zor ve maliyetlidir, o nedenle en az sorun çıkartan marka/modellerden alacaksın. onlarda haliyle biraz tuzlu olurlar. ama dandik bir şey alsan zamanla tamirine verdiğin para emin baya fazla olacaktır. yalnız şu var, ilk motorun olacaksa git dandik bir şey al. çünkü %99 ya düşeceksin, ya kaldırıma çıkacaksın, ya da önündekine çarpacaksın. dandik motorla tecrübe kazan, ondan sonra kendine yakışan, beğendiğin motoru çek altına. artılarına gelince, say say bitmez;)

sevgili sen masada değil yatakta güzelsin
1

mobil görünümden çık