Annem ve Babam Ayvalık civarında bir ev alıp temelli yerleşmeyi düşünüyorlar. O tarafları da çok iyi bilmediklerinden önümüzdeki hafta bir keşif turuna çıkacaklar.
Ufak bir bahçesi olan müstakil bir yer arıyorlar (ikiz villa gibi de olabilir)
Nerelere bakmalarını önerirsiniz? Kışın da yaşayacakları için yaz sezonu bittiğinde çok tenhalaşmaması, çok merkezi olmasa da ufak bir çarşıya pazara yakın olması önemli.

(Bütçe 130 bin TL civarı)

 

Artur, Cunda, Akçay tabi.

brad pitt

ayvalık ve edremit'te o fiyata bahçeli ev zor bence. Bilgiğim yerleyi yazayım.

1) burhaniye iskele mahallesi, yaz kış pazarı oluyor ama yazın daha kalabalıktır.
2) Gömeç, kendi halinde bir ilçe. Ayvalık'a 11 km, banka (ziraat), ptt, belediyesi, kaymakamlığı vs var. boş kalmaz yani. Ama profili diğer ilçelerden daha geri.
3) Uzmanı değilim ama sarımsaklı Ayvalık'tan daha ucuzdur, alan da daha bol, ucuza ev bulma ihtimali var.

spankenstein

Bahçeli villa için Altınoluk Güre tarafına bakmaları lazım, ama 130bin TL az. Akçay Zeytinli tarafından daire var o fiyatlara. Ha giriş katı bir daire alıp bahçe ile ilgilenebilirler. Genelde öyle oluyor.

bazilika

bir ayvalıklı olarak yardımcı olayım;

ayvalık için 130 bin liraya ev bulmaları imkansız.ancak sarımsaklıda falan bulurlar o evden de hayır gelmez.kışın evleri su basıyor.

gömeç falan küçük yerler.canları sıkılır kesinlikle.ama ayvalıkta armutçuk taraflarından apartman dairesi bakabilirler.

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili

iyi akşamlar. ayvalık tarafı kışın o tarafta en çok tenhalaşan yer. o tarafta bakacakları yerleri sayayım

ayvalık
ören (burhaniye)
edremit
akçay
güre
altınoluk
küçükkuyu

şimdi de biraz buralardan bahsedeyim. az önce de dediğim gibi ayvalık yazın çok kalabalık kışın ise ölü şehir gibi oluyor. ören de ayvalık gibi fakat ören yazın çok rüzgarlı oluyor. sahili tamamen kumlu ve rüzgarda hepsi denize uçuyor,deniz çamur oluyor. edremit ise bildiğiniz kocaman ilçe. özel hastaneleri,devlet hastaneleri, kafeleri,parkları, mağazaları. düzenlidir. iyidir. edremitte evler 100bintl civarı (5-10) yıllık evler. yeni evler ise lüks daire diye geçiyor hepsi ve 150bin tl civarında. edremit'in merkezi veya dışı gibi bir yeri yok her yere yürüyerek gidiyorsunuz. kazdağı devlet hastanesi hariç. bu arada edremit en yakın denize 15 km uzaklıkta orası da akçay.akçaya gelince kış için tavsiye edebilirim yani denize girilmeyen zamanlarda. çünkü akçayın denizine otellerin arıtması karışıyor. bakın karışmıyor diyen yalan söyler. inanmayın. pis oranın denizi hasta olmasın anneciğiniz babacığınız. ama akçayda da alışveriş merkezi var çok büyük olmayan. sinema var. sosyal tesisler var. bir sürü mağaza var. o civardaki en buyuk market olan kipa var ayrıca bütün yapı marketler akçayda. altınoluga gelince edremite 40 km uzaklıkta. plajı mavi bayraklı. çok temiz. altınolukta 130-150 tl arasında rahat ev bulurlar hem de ters dubleks. yani birinci ve ikinci kat size ait. 3. kat baskasına. ustelık bahce de size ait olacak haliyle. ekip biçebilirler de. yazlık siteler kışın genelde boş oluyor ve bu buyuk avantaj. altınoluk'un da küçük bir çarşısı var. 1 tane tıp merkezi var. üstelik amfi tiyatrosu var. altınoktaki çoğu ev yazlık amaçlı yapıldığından evlerde kalorifer sistemi yok. bu arada ısınma demişken edremit ve güre'de jeotermal enerji kullanılıyor bu çok büyük avantaj.

araba varsa kışın edremit'de oturup denize altınoluk'a gidilebilir. ama 40 dakikanın yolda geçmesi demek. ayrıca edremit'de müstakil ev yok. ben oyumu altınoluk'tan yana kullanıyorum. size mevkii de önerebilirim.

kırmızıkaşekaban

Akcay zeytinliye bakabilirler.

queensalvoo

Küçükkuyu

old possum
1

mobil görünümden çık