Asus un kendi sitesinden indirdiğim güncel bios rom'unu yine biostan kurdum sonra pc reset atılacağını bildirdi ama artık pc açıldığında anakartın bios arayüzünde sürekli 'reading failed' alıyorum. tek seçenek olan okay a tıkladığımda anında aynısı bir daha çıkıyor. PC ye ne olmuş ne yapabilirim ?




 

fat32 usb ye atıp bios menüsünden bios flash yaptınız değil mi?

usb bellekleri, cd yi falan çıkarıp bilgisayar kapalıyken ctrl+home tuşuna basılı tutarak bilgisayarı açın. bios kurtarma açılması lazım(açılana kadar basılı tutun). tuş kombinasyonundan emin degilim. fn+home da olabilir.

melancholia

hayır usb den yapmadım. rom u pc ye indirip bios tan flash utility denen yerden indirdiğim romu bulup yükle dedim sonrası anlattığım gibi.

avrigus

fat32 formatlı usb yle yapın bir dahakine en sorunsuz yöntem. bios flashlama riskli bir şey zaten. denediniz mi ctrl +home .

melancholia

anakart üzerinden manuel olarak reset attım. aslında şu linkteki yönergeleri yaptım :)
support.asus.com

avrigus
1

mobil görünümden çık