hiç gitmediğim yerlere, diyarlara gitmek istiyorum. alakasız alakasız mekanlara, çöl ortasına, dağ eteğine, büyük şehirlere, küçük kasabalara, köylere. ama böyle bir şeye nasıl para yetiştirebilirim bilmiyorum.

nasıl yapmalı? bu şekilde gezebilen ama maddi olarak aileden gelen bir varlığı ya da çok yüksek maaşı olmayan birileri var mı aramızda? bana kalsa her ay bir yerlere gidicem de, para olmayınca götümün üstüne oturuyorum işte böyle...


 

www.celebialper.com

Bu arkadaş söylediğin gibi, ben de seninle benzer durumdayım gerçi.

whoosie

al benden de o kadar

zenciamacalismiyor

@minik donut canavari couchsurfing tamam zaten cepte, ama bence en fazla maliyet uçak biletinde. yakın diyarlara tren vs yapılabilse de yol çok zaman alıyor bu sefer de. zaten iş hayatındaki kısıtlı izinlerde bu da çok sıkıntı. uzun yolu, uçakları hiç saymıyorum bile :\

loveinaflipbook

ben de istiyorum ama...

6 ay çalışıp 6 ay gezeceksin. eşin/çocuğun ya da sevgilin falan olmayacak. öyle geziceksin işte. birkaç yıl yeterli olur diyorum.

okuduğum ve az bi muhabbetimin olduğu sydneyli bi blogger vardı. kız 25 yaşında. dünya gezisine çıkıyor, mısır'dan başlayıp avrupa üzerinden abd'ye geçicek. program da yapmış kendisine şu kadar zaman şurada kalıcam diye. harika fotoğraflar çekiyor bir de. ne kadar özendim anlatamam.

sayns

bir arkadaşım var. Tasmania'da 3 ay çello çalıyor. buradan kazandığı parayla 9 ay dünyayı geziyor.

[silinmiş]

Bende istiyorum 2yilda bir baba paradiyla degil alin teriyle anck.okadar oluyor :/

Barbunya2

Oyle cart diye sponsor bulunuyor muymus??@minik donut can?

Barbunya2

çelebi alper örneğinden hareketle; birden fazla bileşenin bir araya gelmesi gerekiyor;

- yazları 1 ay yapılabilecek bir iş.
- işin sayesinde yeşil pasaport
- sağlam bir ingilizce ki o da en az.
- her çöpü yiyebilecek bir mide.
- 1 aylık geziye ortalama 5.000 tl ayırabilecek sağlam bir maaş.

yani çelebi alper iyi bir örnek değil. ya müzik yeteneğiniz olacak. her ülkede sokak çalgıcılığı bir şeyler kazanıp diyar diyar gezeceksiniz. Ya da paranız olacak. Başka yolu yok.

Ben az yakan aracımla, masrafları bölüşmek amacı ile de yanıma kafa dengi bir arkadaş alarak (çoğu zaman denk getirmek zor oluyor ve yalnız gidiyorum) her ay haftasonu ülkede görmediğim bir yere gitmeye çalışıyorum. En azından bir adım attım. Bir şekilde bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

oraletarya

www.fundmytravel.com boyle bir websitesi var. gezinize guzel bir amac edinebilirseniz millet sizi finanse ediyo.

tasa oturma soguk ceker
1

mobil görünümden çık